Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule E

Formule E kondigt 'nieuwe' grootaandeelhouder aan

De Formule E heeft een nieuwe grootaandeelhouder aangekondigd. Liberty Global neemt de aandelen van Warner Bros over, waardoor zij nu een meerderheidsaandeel hebben in de elektrische klasse.

Shanghai
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Sam Bagnall / Formula E

De Formule E heeft aangekondigd dat Liberty Global de aandelen van Warner Bros. Discovery in het volledig elektrische kampioenschap overneemt, waardoor het de meerderheidsaandeelhouder van de sport wordt. Nadat de overname van de aandelen is afgerond, neemt het belang van Liberty Global in de serie toe tot 65%, waardoor het de belangrijkste aandeelhouder van de volledig elektrische serie wordt. 

Liberty Global is een wereldwijd toonaangevend multinationaal telecommunicatiebedrijf en heeft een nettowaarde van $7,18 miljard. De enorme aankondiging komt slechts twee dagen nadat de Formule E haar recordbrekende 17-racekalender voor 2024/25 onthulde. "Allereerst wil ik Warner Bros. Discovery bedanken voor de steun en begeleiding die ze de Formule E de afgelopen negen jaar hebben geboden", aldus de CEO van de Formule E, Jeff Dodds. 

"Liberty Global heeft een bewezen staat van dienst als het gaat om het opbouwen en laten groeien van bedrijven. D investering in ons komt op het perfecte moment, nu we plannen maken voor een periode van exponentiële groei. Ik ken en werk al meer dan tien jaar samen met het managementteam van Liberty en ik vind het geweldig om verder te kunnen profiteren van hun expertise en hun middelen. Dit is een krachtige bevestiging van het enorme potentieel van onze sport."

Een voortgezette relatie

De transactie wordt naar verwachting voor het einde van 2024 afgerond, maar is afhankelijk van goedkeuring door de regelgevende instanties. Liberty Global heeft hoofdkantoren in Londen, Amsterdam en Denver en investeerde tien jaar geleden voor het eerst in Formule E. De resterende 35% van de aandelen blijft in handen van minderheidsaandeelhouders. De deal heeft niets te maken met Liberty Media's eigendom van de Formule 1 of haar aanstaande eigendom van MotoGP. 

"We zijn verheugd dat we een meerderheidsbelang nemen in Formule E, een klasse waarin we bijna tien jaar geleden voor het eerst investeerden", aldus Mike Fries, CEO van Liberty Global. "Formule E heeft een enorm potentieel voor verdere groei en integreert tegelijkertijd de meest geavanceerde duurzaamheidsnormen in de sport. De investering is een voortzetting van onze strategie van langetermijninvesteringen in zeer aantrekkelijke bedrijven."

Ook interessant:

Was de Grand Prix van de Canada de leukste race van het seizoen? Misschien wel. Regen zorgde voor glibberige omstandigheden, spektakel en crashes, waarna Max Verstappen zich tot koning kroonde. Maar hoe cruciaal was deze zege nou voor de titelstrijd? Kom er maar in, Joris Mosterdijk, Tom Coronel en Ruud Dimmers! 

Als je de podcast liever bekijkt op Youtube, klik dan hier.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

In dit artikel

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel