Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Frijns: "Dan staat Verstappen meer onder druk dan Norris"

De Formule 1 staat voor de herstart van het seizoen. Gaat McLaren de opmars die het ingezet heeft, doortrekken? Robin Frijns verwacht dit wel en denkt Max Verstappen het nog erg lastig gaat krijgen.

Verstappen Norris Belgium GP
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De terugval in prestaties bij Red Bull is opmerkelijk. Max Verstappen kon de laatste vier races niet winnen en bij de laatste twee GP's stond hij helemaal niet op het podium. De Nederlander heeft nog wel de leiding in het kampioenschap stevig in handen, maar in de strijd om de constructeurstitel is McLaren Red Bull dicht genaderd. Ook Robin Frijns, dit seizoen negende in het Formule E-klassement, ziet dat en het valt de coureur op dat er meer fouten worden gemaakt dan normaal.

"Nu Red Bull, of beter gezegd Max, geen halve seconde sneller meer is dan de rest, zie je dat het team fouten maakt met strategie. Toch opvallend. Red Bull is immers de norm, eigenlijk in alles. Mensen vragen zich af of de terugval misschien ligt aan het feit dat Adrian Newey vertrekt. Persoonlijk denk ik van niet", zegt Frijns in zijn column in Formule 1 Magazine.

"Newey is bij Red Bull de meest ervaren man qua aerodynamica. Maar er zijn binnen het team veel mensen door hem opgeleid. Hij maakt de auto ook echt niet alleen. Als Newey wegvalt, blijft de Red Bull-trein echt wel doordenderen. Wat wel een probleem kan worden: Newey neemt zijn ideeën mee naar een ander team. Ik verwacht trouwens dat hij naar Aston Martin gaat, niet naar Ferrari. Newey wil op zijn oude dag lekker in Engeland blijven wonen", spreekt Frijns zijn verwachting uit.

Hij verwacht ook dat in de rest van het seizoen Verstappen nog verder onder druk komt te staan. "Je ziet McLaren groeien, dit is zeker geen incident. Ze hebben met Lando (Norris, red.) en Oscar (Piastri, red.) twee jonge coureurs die min of meer dezelfde rijstijl hebben. Dat helpt ook bij het ontwikkelen. McLaren gaat alles op alles zetten voor het kampioenschap. Als het echt tot een gevecht komt, denk ik dat Max meer onder druk komt te staan dan Lando. In Hongarije maakte het team fouten, Max had het duidelijk niet naar zijn zin, pakte links en rechts wat risico. Als je een paar van zulke races hebt en Lando profiteert, dan kan het snel gaan. McLaren heeft niets te verliezen, Red Bull alles.”

Ook interessant:

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na zeer teleurstellende tweede training Verstappen in Singapore