Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Pierre Gasly

Gasly verdedigt veranderingen bij worstelend Alpine

Alpine heeft dit seizoen het concept van haar auto drastisch veranderd. Pierre Gasly snapt wel waarom.

Gasly
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Pierre Gasly heeft de beslissing van Alpine om dit seizoen een geheel nieuw concept van de wagen te introduceren verdedigd. De Fransman begrijpt waarom dit is gedaan. 

Alpine's nieuwe concept pakte dit seizoen vooralsnog niet goed uit. Het team uit Enstone is het jaar als langzaamste begonnen. Gedurende het seizoen is de wagen wel verbeterd en is Alpine opgeklommen naar de achtste plaats in het constructeurskampioenschap met 11 punten. Desondanks ziet het er nog steeds naar uit dat het team ruim onder de eindstand van de afgelopen twee seizoenen zal eindigen. Alpine eindigde in 2022 als vierde en vorig jaar als zesde.

Na het teleurstellende seizoen van het Franse team tot nu toe blijft Gasly van mening dat de beslissing van het team om een nieuw concept te introduceren zinvol was. "Ik denk dat het te maken heeft met de prestaties. Vorig jaar had het team het gevoel dat het aan het eind van de ontwikkeling was gekomen met het concept van die auto", vertelt Gasly aan Autosport.

"Omdat we onze doelstellingen niet hadden gehaald, vroegen ze zich af of we nog een jaar wilden doorgaan waarvan we wisten dat we waarschijnlijk op hetzelfde niveau zouden blijven. En ze zeiden 'we willen meer dan dat, dus we gaan iets anders proberen'. Volgens mij was dat de juiste keuze. We zitten niet in de Formule 1 om tevreden te zijn met de zesde plaats bij de constructeurs."

Gasly blijft optimistisch

Alpine heeft een fikse achterstand op zowel RB als Haas in het constructeurskampioenschap. Het team moet nu de achtste plaats zien te verdedigen tegen Williams. Haas staat 16 punten voor op Alpine op de zevende plaats en lijkt onbereikbaar, tenzij het team nog veel punten pakt in de tweede seizoenshelft.

Hoewel de wagen van Alpine, de A524, misschien niet de beste auto is waarin Gasly heeft gereden sinds hij bij Alpine kwam, blijft hij onder de indruk van het niveau van het team, dat hij nu hoger inschat dan toen hij vorig jaar bij het team kwam. 

"Helaas heeft het nieuwe concept er niet toe geleid dat we de juiste weg zijn ingeslagen, maar desondanks vind ik dat het team op een beter niveau opereert dan toen ik hier kwam", voegt Gasly eraan toe.

"Het is dus zaak om die prestaties over te brengen op de auto, wat natuurlijk niet eenvoudig is, maar ik weet dat we al goede aanwijzingen hebben voor volgend seizoen, waardoor we er beter voor komen te staan en met de processen en de mensen heb ik het gevoel dat er iets goeds uit zal komen."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel