Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Geen straf Hamilton voor crash, wel dikke boete vanwege onhandige actie

Lewis Hamilton hoeft geen sportieve straf te vrezen na zijn crash met teamgenoot George Russell. Wel moet hij even de portemonnee trekken.

Hamilton crash Qatar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lewis Hamilton heeft geen straf gekregen voor zijn crash met George Russell. De Brit schakelde zichzelf uit en ook zijn teamgenoot viel ver terug. Toch zien de stewards geen reden om hem te straffen, terwijl ze wel claimen dat de zevenvoudig kampioen waarschijnlijk als hoofdschuldige aan kan worden gewezen.

Daarnaast krijgt Hamilton wel een boete. Na het incident stak hij namelijk de baan over richting de pitstraat, terwijl de safety op de baan was. Levensgevaarlijk, zo oordelen de stewards. De Brit krijgt een boete van 50.000 euro, waarvan 25.000 voorwaardelijk. Als hij dit jaar nog eens iets vergelijkbaars flikt, dan zal hij de andere 25.000 moeten dokken.

Volgens de stewards verontschuldigde Hamilton zich tijdens de hoorzitting meermaals en realiseerde hij zich dat hij gevaarlijke capriolen uit had gehaald, die gevaarlijk voor zichzelf en zijn mede-coureurs had kunnen zijn. Naast de boete krijgt hij ook een officiële reprimande van de stewards.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Qatar 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na zeer teleurstellende tweede training Verstappen in Singapore