Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Gefrustreerde Russell baalt als een stekker van crash met Hamilton

George Russell en Lewis Hamilton kwamen elkaar tegen in de eerste bocht van de GP van Qatar. Daardoor viel Hamilton uit en viel Russell terug tot achteraan het veld.

XPB 1244456 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Uiteindelijk rukte Russell nog op naar P4, maar achteraf baalt hij als een stekker van het incident. Dat hij toch nog veel terrein goed kon maken, doet de Mercedes-coureur echter veel goed.

"Natuurlijk was het frustrerend, want het was een gemiste kans voor ons allebei", vertelt hij aan onder meer RacingNews365. "Het doel dit jaar is om P2 te eindigen in het kampioenschap. In de ochtend hebben we lang gediscussieerd hoe we samen gingen werken, want het gevecht hebben we met Ferrari, niet met elkaar."

"Gelukkig hebben we alsnog meer punten dan Ferrari gescoord. Tussen Lewis en mij verandert er niets, we hebben veel respect voor elkaar en niks is met opzet gebeurd. Ik waardeer zijn excuses, maar bij elk incident zijn twee mensen betrokken."

Waar Russell het meeste van baalt? Dat het team de dupe was. "Ik vond het verschrikkelijk voor het team. Het kampioenschap der coureurs is een complete ramp voor mij, dus we hebben nu nog één doel: P2 bij de teams. Ik geloof er volledig in dat we dat kunnen flikken. Na de race sta ik hier met positiviteit. De auto was namelijk snel."

Zware race

Bij Viaplay voegt Russell nog het een en ander toe aan zijn uitspraken. "De auto was zo snel vandaag. Lewis en ik zullen gaan praten over wat er is gebeurd, maar er was geen opzet in het spel. Het belangrijkste is dat we een snelle auto hadden, voor Ferrari zijn gefinisht en vanuit dat punt gaan we verder."

Het was een hele lange zondag. "Het was de meest gestoorde race ooit wat betreft hoe zwaar het was. Ik voelde me ziek, ik voelde me echt alsof ik zou flauwvallen. En dat al na twintig ronden! Ik telde de ronden af, mijn lichaam tintelde, het was echt een worsteling. Veel coureurs hadden er last van. Nu lach ik, maar op dat moment absoluut niet."

Check hieronder de reactie van Russell na de race.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Qatar 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na zeer teleurstellende tweede training Verstappen in Singapore