Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Geschokte reactie op Ferrari-overstap Hamilton: "Moest mezelf even knijpen!"

Nog geen week geleden kwam het wereldnieuws naar buiten dat Lewis Hamilton zich vanaf 2025 Ferrari-coureur mag noemen. Fans en prominenten reageerden via (sociale) media uitbundig, maar wat vinden Hamiltons conculega's van de gewaagde move van de Brit? Williams-coureurs Alexander Albon en Logan Sargeant geven hun mening.

XPB 1205632 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na de launch van Williams' nieuwe F1-bolide kregen Alex Albon en Logan Sargeant een aantal vragen. Eén onderwerp was onvermijdelijk: hoe kijkt het tweetal naar de overstap van Mercedes-rijder Lewis Hamilton naar Ferrari in 2025?

“Het is geweldig voor de sport”, trapt Albon af tegen onder meer RacingNews365. “Ik wil wel even benoemen dat het flink nieuws is, toch? Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik zag het in ieder geval echt niet aankomen.” Hij vervolgt: “Maar het is goed voor hem. Hij wil wat verandering, denk ik. Ja, de timing is wat ongemakkelijk…”

De Williams-rijder gaat verder: "Het geeft wel aan hoe groot Lewis is. Kijk naar de stijging van de waarde van Ferrari’s aandelen en naar hoe het nieuws überhaupt wordt opgepakt. Dit was echt zo’n moment waarbij ik mezelf moest knijpen. ‘Is dit echt?’, dacht ik bij mezelf. Er zijn altijd veel geruchten gedurende de winter. Deze transfer leek echt op een gerucht en deed me denken aan de transfer van Lionel Messi naar Inter Miami. Het laat zien hoe bekend de Formule 1 is en zorgt voor veel vragen op de rijdersmarkt.”

Of Albon dé opvolger is voor Hamilton bij Mercedes? Je leest het hier!

"Het geeft aan dat Lewis kan gaan en staan waar hij wil"

Ook Albons teamgenoot Logan Sargeant kon het transfernieuws niet geloven, zo vertelt hij: “Ik was echt verrast. Geschokt zelfs. Het geeft aan dat Lewis kan gaan en staan waar hij wil. Als dit wat hij nodig heeft om gemotiveerd te blijven en nog een wereldkampioenschap te winnen, dan kan ik niet anders dan zijn beslissing begrijpen en respecteren.”

De Amerikaan sluit af: “Lewis’ besluit opent deuren voor de rest van de grid, wat het komende seizoen alleen nog maar gekker maakt.”

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel