Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Kevin Magnussen

Haas deelt statement na F1-schorsing Magnussen

Kevin Magnussen moet tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan een schorsing uitzitten. Haas deelt een statement én steekt de hand in eigen boezem.

XPB 1270690 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Kevin Magnussen eindigde knap op de tiende plaats tijdens de Grand Prix van Italië, maar na afloop ging het vooral over zijn incident met Pierre Gasly. Magnussen plaatste een ambitieuze inhaalactie en ontving een straf van tien seconden. De stewards besloten daar echter nog twee strafpunten aan toe te voegen, waardoor Magnussen tegen een schorsing voor de Grand Prix van Azerbeidzjan is aangelopen. Haas steekt de hand in eigen boezem in een statement.

"Het was geweldig om een punt uit deze race te halen, vooral Monza", zo begint teambaas Ayao Komatsu nog positief. "In de voorgaande jaren waren we niet competitief op dit low downforce-circuit, dus het is het bewijs dat we als team heel goed werken aan een competitief pakket. Het was ook geweldig dat Kevin zo hard vocht na zijn straf. Hij creëerde een gat van 10 seconden op Fernando Alonso en zat ook dicht bij Alex Albon. Aan de andere kant hadden we Kevin niet in die positie achter Gasly moeten brengen, dus onze uitvoering was niet perfect. Dat is iets wat we moeten verbeteren."

Komatsu is vooral blij met de feedback van zijn coureurs. "Beide coureurs zeiden dat de auto goed was, vooral de stabiliteit. Ze konden pushen. Na de race kreeg Kevin twee strafpunten, wat betekent dat hij de race in Bakoe mist."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel