Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Kevin Magnussen

Haas op de bon geslingerd na incident tussen Magnussen en Sainz

De stewards hebben hun oordeel geveld over het incident tussen Kevin Magnussen en Carlos Sainz tijdens de eerste vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Italië. Er is uiteindelijk besloten om een boete van 7.500 euro uit te delen aan Haas.

Magnussen FP1 Italy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Kevin Magnussen reed aan het begin van de eerste vrije training op Monza in de weg van Carlos Sainz in Lesmo 2, waarna de twee zich mochten melden bij de stewards. Daarbij werd dus vooral gekeken naar de rol van Magnussen in het geheel. De Deen zal ongetwijfeld even zenuwachtig zijn geweest, omdat hij al op 10 strafpunten staat. Mocht hij op 12 uitkomen, wordt hij voor een GP geschorst.

De stewards keken naar het incident en normaal gesproken zou er een formele waarschuwing worden uitgedeeld aan Magnussen. Maar de stewards zijn van mening dat vanwege de lay-out van de baan, het zicht van Magnussen op Sainz niet vergemakkelijkte. Daardoor is een waarschuwing onterecht volgens de stewards.

Daarbij maakte het team van Haas wel een fout, omdat Magnussen niet werd gewaarschuwd voor de komst van Sainz. Omdat het team dus in de fout ging, maar de situatie niet potentieel gevaarlijk was, is er besloten om de straf voor het team te halveren ten opzichte van de twee eerdere precedenten die eerder dit jaar zijn geschept. Dat komt dus neer op een boete van 7.500 euro voor de Amerikaanse renstal.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel