Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Haas F1 Team

Haas tevreden na afgewezen protest en noodkreet stewards: "De FIA levert slecht werk"

Haas is weer terug in Amerika, voor de GP van Las Vegas en natuurlijk wordt teambaas Steiner gevraagd naar zijn protest tegen de uitslag van de GP van Amerika. Steiner staat nog steeds achter zijn, inmiddels tevergeefse, poging om de uitslag aangepast te krijgen.

Steiner
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Haas-teambaas Guenther Steiner heeft geen spijt van de poging van zijn team om de uitslag van de GP van de Verenigde Staten gewijzigd te krijgen. Haas diende een zogenaamde verzoek tot Right of Review in omdat het team meende dat diverse coureurs de track limits hadden overschreden, waarbij de stewards niet hadden ingegrepen. De FIA ging hier uiteindelijk niet in mee en wees het verzoek af, hoewel Haas toch ook wel deels gelijk kreeg.

De aangereikte onboard beelden werden door de FIA niet als nieuw en relevant beoordeeld. In het geval van de beelden van Alexander Albon vonden de stewards het wel een significant bewijs, omdat er uit naar voren zou komen dat de Thai mogelijk track limits had overschreden in bocht zes op het circuit in Austin. De camera's in die bocht zijn echter niet accuraat en consistent genoeg om élke overtreding met zekerheid vast te stellen, terwijl de stewards op het moment van hun beslissing al de onboards tot hun beschikking hadden. Uiteindelijk is daarom besloten om het verzoek af te wijzen, oordeelde de FIA.

Taak van de FIA

Steiner vind nu dat zijn team alles gedaan heeft wat mogelijk was en zegt geen spijt te hebben van de poging. "We hebben het tenminste geprobeerd. Wat eruit voortkwam is dat de stewards eigenlijk tegen de FIA hebben gezegd dat ze slecht werk leveren", zo doelt hij op de noodkreet van de stewards. "Wij hebben er uiteindelijk dus niets mee gewonnen, maar je moet het proberen, je moet vechten", zegt Steiner tegen onder meer RacingNews365.

Er werd gezegd dat Haas op de dag zelf al protest in had moeten dienen, en niet dagen later. Steiner is het er totaal niet mee eens. "Wat ze hadden moeten doen is dat de camera's in bocht 6 goed stonden. Laten we het eens omdraaien. Dat is voorwaarde één. Ze moeten zorgen dat ze alle middelen op de juiste plaats hebben om hun eigen regels te checken. Dat moet ik niet thuis doen. Dit is geen taak voor een team."

"Binnen een half uur (na de race, red.) hebben wij niet de tijd om door al die dingen te gaan. Dat is niet onze taak. De FIA is het bestuursorgaan, wij zijn een raceteam. Wij betalen iemand om dat werk te doen, de FIA."

Ook interessant:

Verstappen gaat all in voor GP Las Vegas

Maakt Verstappen zijn eigen geluk daar waar normaal toeval over het winst of verlies bepaalt? We gaan het zien, maar misschien kunnen de heren Tom Coronel, Ruud Dimmers alvast een voorzet geven?

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel