Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Hakkinen onverbiddelijk over Perez: "Hij heeft de kans gehad"

Red Bull wist na de Grand Prix van Italië even niet meer waar het het moest zoeken. Ook voormalig wereldkampioen Mika Hakkinen heeft ook de problemen van Red Bull gezien en is vooral van mening dat dit komt omdat het team geen goede tweede rijder heeft.

Verstappen Perez race Italy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Na afloop van de Grand Prix van Italië waren de problemen van Red Bull onderwerp van gesprek in de paddock. Want hoe kan het toch dat zo'n dominante team in zo'n korte tijd is afgegleden. Wat wel zeker is, is het feit dat McLaren opnieuw dichterbij is gekomen in beide kampioenschappen en dat, vooral, de constructeurstitel nu serieus op de tocht staat. Tweevoudig wereldkampioen Mika Hakkinen heeft dit ook gezien en is vooral hard voor de teamgenoot van Max Verstappen.

Want de Fin is van mening dat een groot gedeelte van het probleem van Red Bull letterlijk in de auto zit, zo vertelt hij tegenover Unibet International: "Het is nooit leuk om te zeggen, maar Formule 1 is een zeer wrede sport. Er zijn twee coureurs in een team, en deze twee coureurs zijn natuurlijk met elkaar aan het concurreren voordat ze met anderen gaan concurreren. En in dit geval is de grens tussen Max Verstappen en Sergio Perez steeds groter geworden. Dat betekent ook wat voor de informatie die je binnen krijgt."

"Je krijgt namelijk niet de informatie van beide auto's om de auto zo snel te ontwikkelen als nodig is en dat is echt een nadeel geweest voor de ontwikkeling van de Red Bull. Het is een uitdaging om een coureur te bekritiseren, maar ik wil alleen maar zeggen dat je twee coureurs nodig hebt om de data te kunnen vergelijken en om verschillende aanpassingen te kunnen doen aan de auto op aerodynamisch of mechanisch gebied", aldus de Fin die zelf in 1998 en 1999 wereldkampioen werd in de Formule 1. 

'Hij heeft dat talent niet'

Al langere tijd heeft Perez erg veel moeite om bij te blijven bij zijn Nederlandse teamgenoot. Juist nu zou je een sterke teamgenoot moeten hebben vindt Hakkinen: "Je moet constant vergelijken en tijdens een raceweekend is die tijd vrij kort, dus met één auto kun je het team niet vooruit helpen. Je hebt gewoon twee goede coureurs nodig. En Sergio Perez heeft dit niet kunnen waarmaken voor het Red Bull team en dat heeft het succes beïnvloed."

"En dat is iets heel negatiefs. Sergio Perez zit al heel lang in de Formule 1. Het is niet zijn eerste of tweede jaar. Hij is er al een lange tijd. Hij heeft de kans gehad om zichzelf te bestuderen, zichzelf te begrijpen. En dat heeft hij niet goed gedaan. Hij heeft geen talent om, denk ik, alle andere parameters aan te sturen. Hij is niet in staat geweest om het zoeken te ondersteunen om op een niveau te komen waar hij moet zijn om Max te evenaren en te leveren wat het team van hem verlangt. Dat alles om een winnend team te kunnen bouwen dus", zo voltooit de Fin zijn snoeiharde betoog.

Ook interessant:

Red Bull werkte een dramatische Grand Prix van Italië af, met felle kritiek van Max Verstappen tot gevolg. Maar wat is er toch allemaal aan de hand bij de renstal uit Milton Keynes? Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken het in een kakelverse RacingNews365 Formule 1-podcast!

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel