Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mika Hakkinen

Hakkinen heeft veel vertrouwen in McLaren: "Niemand kan ze pakken!"

McLaren moet nog maar 8 punten zien goed te maken op Red Bull in het constructeurskampioenschap. Voormalig McLaren-coureur Mika Hakkinen verwacht dat het gaat lukken en prijst het team de hemel in.

Norris FP1 Italy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na een dominante periode vecht Red Bull nu een fel robbertje uit met McLaren. Het laatstgenoemde team heeft een geweldige inhaalslag gemaakt en is regelmatig sneller dan Red Bull. In het constructeurskampioenschap is het verschil daarom teruggelopen naar 8 punten, terwijl Lando Norris 62 punten moet goedmaken op Max Verstappen. Voormalig McLaren-coureur Mika Hakkinen vindt het prachtig om te zien wat er bij het team gebeurt.

"Het is geweldig om de prestaties van McLaren te zien", stelt Hakkinen tegenover Unibet. "Voor mij is het echter geen verrassing wat er nu gebeurt. Toen ik in 1993 bij het team begon, wonnen ze met Ayrton Senna en Alain Prost. Ze boekten geweldige successen en braken zelfs records. In mijn eerste jaar stopten ze alleen met de vertrouwde Honda-motoren. We reden met Ford-motoren, al pakte dat niet goed uit. Daarna switchten we naar Mercedes-motoren en begon het langzaam beter te gaan. Dat vergt wel veel discipline en goede communicatie met de media en fans. We moesten aangeven dat ze geduld moesten hebben, we eraan werkten en dat het tijd kostte."

Hakkinen vergelijkt het met de huidige situatie bij McLaren. "Als je naar de afgelopen jaren kijkt, zie je dat McLaren geen successen heeft behaald. Vorig jaar stonden ze in een van de eerste races zelfs op de laatste rij. Het is ongelofelijk dat ze de focus en kennis hebben om te zien wat er nodig is om races te winnen. Het management van het team heeft fantastisch werk geleverd. Ze moesten de coureurs motiveren, zo het geduld bewaren en het harde werk stimuleren, ook van engineers, designers en marketeers. Het kost tijd, het kost jaren, maar kijk waar ze nu staan."

De tweevoudig wereldkampioen voorspelt dan ook een mooie periode voor McLaren. "Het is onmogelijk om het van de ene op de andere dag voor elkaar te krijgen. Het lukt ook niet met veel financiële middelen. Nu bevindt McLaren zich in een positie dat ze de auto verder kunnen ontwikkelen. Ze willen doorgaan met het verbeteren van de auto en zijn nu het snelste team. Ze zijn het beste team en het wordt spannend om te zien wat er de rest van het seizoen gaat gebeuren. Gaan ze domineren? Dat hoop ik wel. Of zijn er andere teams die de auto upgraden? Ik denk het niet. Ik denk dat McLaren de middelen heeft. Ze hebben snelle coureurs, goede ontwerpers, het juiste management én fantastische partners die het geweldige team financieren. Ik denk dat niemand ze kan pakken."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel