Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton haalt uit naar Verstappen, komt terug op uitspraken over touché

De touché van Lewis Hamilton en Max Verstappen in Hongarije is al weer een aantal dagen geleden, maar ook op de mediadag in Spa is het onderwerp van gesprek. Lewis Hamilton was op zondag nog van mening dat het een race incident was, iets waar hij nu op terug komt.

Verstappen Hamilton Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was misschien wel hét moment van het weekend in Hongarije: de aanvaring tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen. De concurrenten kwamen met elkaar in aanraking in bocht 1 op de Hungaroring, waardoor Verstappen buiten de podiumplaatsen viel.

Na de race was Hamilton duidelijk: hij was van mening dat het een race incident was. Zo oordeelde de stewards ook, tot ongenoegen van Verstappen. Op social media ging ook vrij snel een video rond dat Verstappen en Hamilton elkaar de hand schudden in de mediazone, iets wat volgens Hamilton een beetje overtrokken is.

"We hebben na afloop niet met elkaar gesproken," aldus Hamilton tegenover onder meer RacingNews365 wanneer hij gevraagd wordt naar dat specifieke moment. "We zijn naar de stewards gegaan en dat was het dan ook. Misschien gaan we nog een keer praten, maar vanuit mijn kant is daar niet echt de noodzaak voor. Maar misschien wil hij nog wat kwijt."

Steek onder water?

Je zou dat laatste als een steek onder water kunnen zien van Hamilton aan het adres van Verstappen. Na afloop van de race in Hongarije kon de zevenvoudig wereldkampioen het ook niet laten om op de persconferentie te benadrukken dat er vanuit hem 'geen vijandigheid was', iets wat bij Verstappen anders zou liggen. 

Toch wil Hamilton nog wel wat kwijt over de aanvaring van afgelopen weekend. "Daar was ik erg verbaasd over," aldus Hamilton op de vraag of hij het eens was met de stewards over het feit dat hij meer aan de touché had kunnen doen.

"Ik denk dat ik er al meteen vrij relaxed in stond en zei het is een race incident, laten we verder gaan. Maar als je bedenkt dat één auto in controle was en die andere niet... Als je ook de herhalingen bekijkt, zie je dat ik al heel ver van de apex af zit. Er was dus genoeg ruimte aan de rechterkant."

Toch kan Hamilton het niet laten om nog een extra steek aan zijn voormalig titelrivaal uit te delen. Op de vraag of hij kan uitleggen hoe een wereldkampioen zich moet gedragen om het team vooruit te helpen, antwoordt Hamilton snerend: “Je moet een teamleider zijn, maar ook een onderdeel van het team. Misschien niet zo'n soort leider (zoals Verstappen red.). Je moet altijd onthouden dat je een teamgenoot bent voor een hele hoop mensen. Je moet je gedragen zoals een wereldkampioen, niet zoals afgelopen weekend."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel