Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton hekelt testen met 'airco's': "We moeten gewoon keihard trainen!"

De FIA gaat vanaf de GP van Nederland op Circuit Zandvoort testen met een 'airco' voor Formule 1-auto's, als er sprake is van extreme omstandigheden. Als Lewis Hamilton ernaar gevraagd wordt, heeft hij een zeer duidelijke mening.

Hamilton race Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Op de vrijdag van de Grand Prix van Hongarije werd ineens bekend dat de FIA vanaf de GP van Nederland gaat testen met een actief koelsysteem, waarbij er een 'airco' in de Formule 1-auto's wordt geïnstalleerd. Aanleiding hiervoor waren de zeer extreme omstandigheden tijdens de race in Qatar van vorig jaar, waar Logan Sargeant zijn Williams zelfs voortijdig in de garage parkeerde vanwege de hitte.

De eerste tests voor zo'n 'airco' zijn dus op Zandvoort. "Als deze tests succesvol blijken, zal de FIA in de toekomst de installatie van zo'n actief koelsysteem in Formule 1-auto's verplicht stellen, als er een risico op hitte wordt afgekondigd", zo liet de FIA weten.

Wat vindt een van de meest ervaren coureurs, die ook veel wat verschillende omstandigheden heeft meegemaakt, van deze ontwikkeling? "Ten eerste wist ik het niet, maar het is niet nodig. Dit is de Formule 1 en het is altijd zo geweest. Het is zwaar in deze omstandigheden. Wij zijn atleten die goed betaald worden en uiteindelijk moet je keihard trainen om de hitte te kunnen weerstaan", aldus Lewis Hamilton tegenover onder meer RacingNews365.

De zevenvoudig wereldkampioen vervolgt: "Het is zwaar en niet gemakkelijk als je naar Qatar en Singapore gaat. Ik denk niet dat we een airco in de auto nodig hebben", zo sluit Hamilton af.

Ook interessant:

De Grand Prix van Hongarije zorgde voor flinke opschudding in de Formule 1. Een woedende Max Verstappen op de boordradio, twee McLaren-coureurs die vraagtekens hadden bij de teamorders en een touché tussen Verstappen en Lewis Hamilton. Joris Mosterdijk bespreekt alle gebeurtenissen met Ruud Dimmers en speciale gast Rudy van Buren in een gloednieuwe podcast van RacingNews365!

Bekijk je de podcast liever op YouTube? Klik dan hier.

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"