Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton jubelt: "Dit heb ik al jaren niet meegemaakt!"

Lewis Hamilton lag lange tijd aan de leiding van de Grand Prix van België, maar moest de overwinning in eerste instantie toch aan zijn teamgenoot George Russell laten. De zevenvoudig wereldkampioen won uiteindelijk alsnog door de diskwalificatie van Russell. Hij kreeg tijdens de race te maken met een gevoel dat hij lange tijd niet had gehad...

Hamilton
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lewis Hamilton won ruim tweeënhalf jaar niet in de Formule 1, maar in de afgelopen drie races was hij twee keer de overwinnaar. Na zijn zege op Silverstone mocht hij zich, wat later dan hij zelf waarschijnlijk had gewild, de winnaar van de GP van België noemen, na de diskwalificatie van teamgenoot George Russell.

En dat terwijl de auto op de vrijdag nog helemaal niet werkte. "Het was letterlijk een verschil tussen dag en nacht. Op de vrijdag was het voor ons allebei behoorlijk rampzalig en hadden we echt moeite met de balans. Op de zondag kwam de auto tot leven. Ik was allereerst echt verrast om aan de leiding te rijden, om vervolgens van iedereen weg te rijden." 

"Het voelde volledig onder controle en dat heb ik al jaren niet meer gehad. Daarom was het ook een wat vreemde manier om te finishen", waarbij Hamilton waarschijnlijk nog doelt op zijn tweede plek, die later dus werd gepromoveerd tot de zege. 

"Ik denk dat het geweldig was. om eerlijk te zijn verliep het vrij soepel. Ik had alles onder controle. Ik had genoeg tempo en goede banden. Het liep alleen niet zoals gepland", waarbij Hamilton dus nog sprak als runner-up van de GP van België.

Ook interessant:

Verstappen is alle Red Bull-basiselementen voor succes kwijt

Perez, Red Bull, Mercedes... wat moet je daar nou van zeggen? Niks, want dan doen de heren Dimmers, Coronel en Mosterdijk voor je! Jij hoeft alleen maar achterover te leunen met deze kakelverse nieuwe F1-podcast.

Bekijk je de nieuwe podcast op Youtube, dan kan hier!

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel