Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton niet blij met gang van zaken diskwalificatie: "Veel meer auto's illegaal"

Voor Lewis Hamilton draaide een positief weekend in de Verenigde Staten compleet om toen hij werd gediskwalificeerd na de race. De zevenvoudig wereldkampioen vindt dat heel wat andere coureurs goed zijn weggekomen.

Hamilton USA
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Goed, we beginnen bij het begin. Lewis Hamilton kent een sterk weekend in de geüpdatete Mercedes en rijdt in zowel de sprintrace en de hoofdrace naar de tweede plaats achter Max Verstappen. De Brit maakt het zijn Nederlandse concurrent vooral flink lastig op zondag. Wat heet, Hamilton finisht uiteindelijk maar twee luttele seconden achter Verstappen, maar moet zich na afloop bij de stewards melden omdat zijn vloer te veel is gesleten. De FIA is onverbiddelijk, want diskwalificatie is het gevolg. Hamilton kan zich daar voorafgaand aan de Grand Prix van Mexico wel in vinden, maar is vooral niet blij met het feit dat de FIA maar vier auto's controleerde.

"Ik heb van verschillende bronnen vernomen dat er veel meer auto's illegaal waren", begint Hamilton zijn verhaal tegenover onder andere RacingNews365. "Zij zijn niet gecontroleerd, dus kwamen ze ermee weg. Ik rijd nu zestien jaar in de Formule 1 en er zijn altijd voorbeelden geweest dat iemand met een bepaald vergrijp wegkwam. We moeten er dus echt voor gaan zorgen dat controles eerlijker en wijder verspreid worden uitgevoerd."

Hamilton wijst sprintformat aan als oorzaak voor slijtage

De 38-jarige Hamilton weet wel wat de oorzaak van het probleem was in Austin. "Dit is nog nooit voorgekomen en kwam omdat er een sprintweekend werd afgewerkt. Het ligt niet alleen aan de hobbelige baan dat deze fouten worden gemaakt. Sommige auto's hebben een betere rijkwaliteit. Kijk ook maar naar Ferrari. Wij raken allebei snel het asfalt en dat is niet omdat we de auto zo laag mogelijk afstellen."

Hoe Hamilton hoorde van het onderzoek naar zijn auto? "Ik kwam uit de persconferentie en was onderweg naar een ijsbad. Toen kwam Toto (Wolff red.) naar beneden rennen om me op de hoogte te brengen van het onderzoek. Uiteraard was ik enorm teleurgesteld, want het was een geweldige race. Uiteindelijk wist ik de uitkomst niet tot ik thuis was. Toch kunnen we ondanks de diskwalificatie heel positief terugkijken op die race."

Ook interessant:

Verstappen hoeft zich ondanks zijn moeizame zege geen zorgen te maken

Daar is 'ie weer! De nieuwste RN365 F1-podcast. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk. Veel om over na te praten. De moeizame zege van Max, de diskwalificaties van Lewis en Leclerc en nog veel meer. Beluister 'm hieronder of via je favoriete podcastplayer.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel