Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton prijst Mercedes de hemel in: "Ze hebben mijn leven veranderd"

Wordt het dan toch nog een mooi afscheid voor Lewis Hamilton bij Mercedes? Met twee zeges in de laatste drie races maakte hij een einde aan zijn lange periode zonder overwinningen in de Formule 1. Na de zomer gaat hij zijn laatste races in met het team, voordat hij de overstap maakt naar Ferrari.

Hamilton podium Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nog tien races en dan komt het succesvolle huwelijk tussen Lewis Hamilton en Mercedes tot een einde. Met twee zeges in de laatste drie races lijkt het geen vechtscheiding te worden. Sterker nog, Hamilton begint nu al om het team de hemel in te prijzen. Een team dat volgens hem zijn leven heeft veranderd.

De samenwerking tussen Hamilton en Mercedes is uitgegroeid tot de meest succesvolle in de geschiedenis van de Formule 1. Zo pakte de Brit met Mercedes maar liefst zes rijderstitels. "Ik ben ontzettend trots op de mensen met wie ik samenwerk in dit team", vertelt Hamilton aan diverse media, waaronder RacingNews365. "Ik ben Mercedes ontzettend dankbaar. Ze hebben mijn leven veranderd. Ze steunden me toen ik 13 jaar oud was en ze hebben me de kans gegeven om een F1-coureur voor ze te zijn. Bovendien hebben ze me al die jaren hun vertrouwen gegeven."

Hamilton heeft van de laatste drie F1-races er dus twee gewonnen en Mercedes is na een moeilijke periode weer terug in de top van de Formule 1. De zevenvoudig wereldkampioen prijst het vermogen van Mercedes om zich door de moeilijke periode heen te slaan. "Het is geweldig geweest", zegt hij. "We hebben moeilijke tijden doorgemaakt, maar zijn er altijd met opgeheven hoofd uitgekomen en zijn trouw gebleven aan onze waarden."

"Het is een geweldig gevoel dat we door de moeilijke fase zijn gekomen en nu weer vechten om de overwinningen. Ik ben trots op het werk dat George (Russell, red.) en ik met het team verrichten. Ik ben erg enthousiast over de komende maanden die voor ons liggen."

Ook interessant:

Zonder Max Verstappen is Red Bull niet veel meer

Wat moet Verstappen wel en niet willen nu Red Bull toch serieus uitgedaagd wordt? En als de heren Coronel, Dimmers en Mosterdijk zelf de topstoeltjes in de F1 mogen verdelen, welke combinaties krijgen we dan?

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel