Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton reageert op aanstaande breuk met 'broer'

Lewis Hamilton begint aan zijn laatste reeks races met Mercedes, terwijl ook het einde van de iconische samenwerking met zijn race-ingenieur nadert.

Bonnington Hamilton
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Peter Bonnington is al sinds jaar en dag de race engineer van Lewis Hamilton, maar zal de zevenvoudig wereldkampioen niet volgen naar Ferrari. De Brit, die meestal 'Bono' wordt genoemd door Hamilton, is gepromoveerd tot hoofd race-engineering bij Mercedes, waarmee de speculaties over een overstap naar Ferrari in 2025 definitief de prullenbak in kunnen.

Het duo werkt al samen sinds Hamiltons komst naar Mercedes in 2013, waarbij Bonnington de zevenvoudig wereldkampioen tijdens de sessies alle relevante informatie doorgeeft via de boordradio. Het partnerschap eindigt echter aan het einde van de huidige seizoen wanneer Hamilton het team verlaat.

"Zeven of vijf jaar geleden werd er gegrapt dat het geweldig zou zijn om op een dag (samen) bij Ferrari te zijn", zo vertelt Hamilton bij Sky Sports. "Maar we hebben er geen gesprekken over gehad."

'Erg blij voor Bono'

Het betekent ook dat Hamilton nog maar 10 races te tijd heeft om afscheid te nemen van de zo vertrouwde stem in zijn oor. Ondanks het feit dat er een einde komt aan de zo succesvolle samenwerking, is Hamilton erg blij voor zijn 'broer'.

"Ik ben echt heel blij voor Bono", aldus Hamilton. "Uiteindelijk wilde ik dat hij deed wat het beste voor hem was. Waar hij nu staat in zijn leven, moest hij de beste beslissing nemen voor zichzelf en zijn gezin. Dat verandert niets aan onze relatie."

"We zullen niet meer elke dag naast elkaar werken en dat zal voor ons allebei verdrietig zijn. Het zal emotioneel zijn, maar we zullen altijd in elkaars leven zijn. Bono is mijn broer en ik ben erg blij dat het team hem aanneemt en hem de kans geeft om binnen het team te groeien, omdat hij zo'n geweldige aanwinst is", zo vertelt de zevenvoudig wereldkampioen. 

Ook interessant:

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel