Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton reageert op bijzondere sneer Norris na GP Hongarije

Na afloop van de Grand Prix van Hongarije baarde Lando Norris opzien met zijn bijzondere reactie op Lewis Hamilton. Vele fans vonden de reactie van Norris overdreven en een tikkeltje arrogant, maar Hamilton neemt zijn landgenoot niets kwalijk.

Hamilton Norris Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was een vrij vreemd gezicht. Lewis Hamilton probeerde na afloop van de Grand Prix van Hongarije een gesprek aan te knoppen met beide McLaren-coureurs. Dit deed hij door te zeggen dat zij extreem snel waren.

De reactie van Lando Norris deed vele fans toch wel vreemd opkijken. De Brit reageerde erg geagiteerd en arrogant dat Hamilton jarenlang een snelle auto heeft gehad en het nu hun tijd was. Hamilton keek destijds een beetje beledigd, maar benadrukt nu dat dat zeker niet het geval is. Sterker nog, hij kan de reactie wel begrijpen.

"Dat doet me echt niets", aldus Hamilton tegenover onder meer RacingNews365. "Ik ben bijna 40 jaar en ik herinner me hoe ik was toen ik midden 20 was. Als ik terug kijken op de dingen die ik destijds gezegd heb, had ik ook bepaalde dingen anders moeten doen en anders moeten reageren."

Ook kan Hamilton goed begrijpen dat Norris reageerde zoals hij deed: "Ik zie ook dat wanneer je net uit zo'n race komt, en je het gevoel hebt dat je eigenlijk had moeten winnen, dat je emoties alle kanten op vliegen."

"Het is ook een beetje een leeftijdsdingentje. Ik neem het zeker niet persoonlijk op", aldus Hamilton. Overigens denkt de zevenvoudig wereldkampioen dat een dergelijke situatie ook bij andere coureus had kunnen ontstaan.

"Alle coureurs zijn zeer competitief en zetten zichzelf onder een enorme druk. Kun je dan ook te hard zijn voor jezelf? Ja zeker. Er waren dagen toen ik zijn leeftijd had, dat ik mijn kamer drie dagen lang niet verliet, dus ik weet wat hij voelt. In die kamer worden dingen in het heetst van de strijd gezegd en dat is niet hoe hij het bedoelt. Het is belangrijk dat hij blijft doen wat hij doet en dat doet hij geweldig met een geweldige auto", aldus Hamilton. 

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel