Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton roept Verstappen na baalweekend uit tot kampioen van '24 en '25

Lewis Hamilton en Mercedes zullen met weinig plezier terugblikken op de Grand Prix van Brazilië. De zevenvoudig wereldkampioen was niet vooruit te branden en kwam als achtste over de meet. Hamilton doet een boude uitspraak na afloop.

Hamilton Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Waar Mercedes vorig jaar de Grand Prix van Brazilië op glorieuze wijze wist te winnen, ging het nu voor geen meter. De kwalificaties waren redelijk en boden hoop op een goed resultaat, maar Lewis Hamilton en George Russell kwamen geen moment in aanmerking voor het podium. De Mercedessen hadden te weinig topsnelheid, te veel last van bandenslijtage en tot overmaat van ramp moest Russell vroegtijdig zijn auto in de pitstraat parkeren. Hamilton kwam uiteindelijk niet verder dan de achtste plaats en roept om een grondige nabespreking.

"Het is een forse tegenslag voor het team", vertelt Hamilton tegenover onder meer RacingNews365. "We moeten dichtbij elkaar blijven en naar de toekomst kijken. Er zal komende week een grondige analyse plaatsvinden om te kijken wat we beter hadden kunnen doen. Feit is echter wel dat de auto om een één of andere reden niet werkte en dat is wat het is."

De Brit was de afgelopen weken optimistisch over de nieuwe vloer van de Mercedes, maar van zijn blije emoties lijkt weinig over te zijn in Sao Paulo. Hamilton denkt dat Red Bull en Max Verstappen niet bij te halen zijn op de korte termijn en vreest het ergste tot de nieuwe reglementen in 2026 in werking treden. "Alles wat ik kan doen is optimistisch blijven, maar de Red Bull is zoveel sneller dan wij. Ik denk dat ze de komende jaren nog zullen domineren."

Ook interessant:

In chaos zie je hoe goed Max Verstappen écht is

Hij was misschien wel de enige constante coureur, die met twee overwinningen naar huis ging. Juist als de chaos op z'n grootst is, weet je van één iemand dat hij sowieso het hoofd cool houdt: Max Verstappen.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Brazilië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel