Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton prijst openbaring Ralf Schumacher: "Maar nog een lange weg te gaan"

Ralf Schumacher maakte begin deze week bekend een relatie te hebben met een man. Voor Lewis Hamilton, voorvechter van een inclusievere sport, is dit een eerste teken dat de Formule 1 de goede kant op gaat.

Hamilton rainbow helmet
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lewis Hamilton is al jaren een groot voorvechter van een inclusievere Formule 1-wereld. De zevenvoudig wereldkampioen zet zich daar actief voor in en rijdt regelmatig rond met een regenboogvlag op zijn helm. De Brit is dan ook blij dat Ralf Schumacher eindelijk zichzelf kan zijn.

"Hij kon in het verleden duidelijk niet zichzelf zijn", aldus Hamilton in gesprek met onder andere RacingNews365. "Dat is niets nieuws. Gelukkig leven we nu in een tijd waarin je wel die stap kunt nemen en geen angst meer hoeft te hebben om jezelf te zijn. Hopelijk kan hij hier positief op terugkijken, wat volgens mij heeft hij alleen maar positieve reacties gehad."

Toch is volgens Hamilton de strijd nog niet gestreden. De zevenvoudig wereldkampioen vecht al jaren voor inclusiviteit en blijft die strijd ook de komende jaren nog voeren. "Dat begon al toen ik in 2007 op de grid kwam, om te vechten tegen wat overheden beslissen."

"Toen ik een speciale helm droeg (met de regenboogvlag, red.) in Saoedi-Arabië en Qatar, zei zelfs Ralf dat dat misschien niet zo'n slim idee was. Met de kennis van nu heeft hij daar misschien een andere mening over en wil hij ons helpen in het verspreiden van een positief geluid. Hopelijk wil hij helpen met het bevrijden van mensen die in een zelfde soort situatie zitten."

'Mannelijke dominantie in de sport'

De aankondiging van Schumacher was afgelopen week groot nieuws binnen de Formule 1-wereld, iets wat volgens Hamilton ook laat zien dat er nog een lange weg te gaan is. "Wij zitten uiteindelijk in een zeer kleine bubbel binnen de motorhomes, dus anderen kunnen er misschien nog beter over oordelen."

"Maar ik denk, in sport in het algemeen, dat er nog een hele lange weg te gaan is. Je kunt jezelf wel inclusief noemen, maar dat is één ding. Aan de andere kant van de medaille moet je er ook voor zorgen dat mensen zich zo kunnen voelen. Uiteindelijk is er nog altijd een mannelijke dominantie in de sport", aldus Hamilton.

"Zo ver ik weet is hij de eerste die er zo openlijk voor uit durft te komen. Dat respecteer ik enorm. Ik denk dat wij binnen ons team vrij inclusief zijn, maar ik ben van mening dat de sport in het algemeen meer moet doen om dat in de breedte uit te dragen. Om bijvoorbeeld vrouwen zich comfortabeler te laten voelen, iets wat in het verleden niet altijd goed is gegaan. Daar hebben we nog een hoop te winnen."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Hongarije 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel