Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton velt oordeel over titelkansen Norris

Max Verstappen heeft momenteel een ruime voorsprong in het rijderskampioenschap, met Lando Norris op de tweede plaats. Wat zijn de kansen van de McLaren-rijder op een mogelijke titel? Lewis Hamilton velt zijn oordeel.

Verstappen Norris Qualifying Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Met nog tien races te gaan in het huidige Formule 1-seizoen staat Lando Norris 78 punten achter Max Verstappen in de strijd om het wereldkampioenschap. De Brit is dit jaar de naaste uitdager van de drievoudig wereldkampioen. In de strijd om de constructeurstitel is de achterstand van McLaren op Red Bull nog maar 42 punten.

Lewis Hamilton zegt dat het 'niet onmogelijk' is voor Norris om Verstappen dit jaar in het rijderskampioenschap te verslaan. Verstappen is door zijn grote voorsprong favoriet voor de titel, terwijl Hamilton de kracht van Red Bull gedurende het hele seizoen prijst.

"Het is even geleden dat ik voor het kampioenschap vocht, maar ik denk dat er een tijd was dat ik ongeveer 40 punten achterstond", vertelt Hamilton aan de media, waaronder RacingNews365. "70 is een groot getal als je het opneemt tegen een auto die waarschijnlijk zeer, zeer dicht bij de 100 procent zit. Ik denk dat het iets minder is geworden tijdens een van de races toen de motor van Max ermee ophield. Maar verder is het een zeer goed presterend team."

Hamilton ziet 'grote uitdaging' voor Norris

Norris heeft in de eerste veertien races maar één zege behaald, maar door zijn consistente reeks van podiumplekken staat hij nu tweede in de rangschikking. Verstappen heeft daarentegen zeven races gewonnen, maar is er bij de laatste vier GP's niet in geslaagd om als winnaar uit de bus te komen.

Met de concurrentie die gelijk lijkt te zijn aan Red Bull, denkt Hamilton dat er een kleine kans is dat Norris aan het eind van het jaar een voorsprong heeft en zich dus wereldkampioen mag noemen. "Het is niet onmogelijk, maar het is een zeer, zeer grote uitdaging. Maar absoluut niet onmogelijk", aldus Hamilton.

"Ze hebben twee zeer sterke coureurs die het kunnen opnemen tegen één auto die er echt bovenuit steekt en veel van de punten pakt voor Red Bull. Ze hebben dus iets waar ze zeker mee aan de slag kunnen."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel