Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton verbijsterd door prestaties Mercedes: "Ook dan was het niets geworden"

Lewis Hamilton reed een vrij eenzame Grand Prix. De zevenvoudig wereldkampioen kon geen moment aanvallen bij Ferrari of McLaren, maar kreeg eigenlijk ook geen weerstand van achteren van Red Bull. Tot verbazing van Hamilton zelf.

Hamilton Race Italy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Grand Prix van Italië werd voor Lewis Hamilton er een van net niet. De zevenvoudig wereldkampioen kon geen moment een vuist maken tegen de Ferrari- en McLaren-coureurs, maar ervaarde ook geen enkele druk vanuit Max Verstappen en Red Bull. Het levert vraagtekens op bij de Brit.

"Uiteindelijk denk ik dat we vandaag niet het racetempo hadden. Ik weet niet precies waarom. Ik denk dat zelfs als ik verder naar voren was gestart, het niets was geworden", zo vertelt Hamilton bij Sky Sports.

"Zelfs als ik voor de Ferrari's had gezeten, zouden zij aan het langste eind hebben getrokken. Zij hadden gewoon meer tempo dan wij, maar zij hadden dit weekend een upgrade en wij niet. Zo gaat dat nu eenmaal. Hopelijk komt er een race waarin wij een upgrade hebben en de anderen niet en dan zijn wij misschien sterker, maar het gaat om hele kleine marges tussen ons allemaal en helaas hadden we vandaag gewoon niet het tempo. Ik zou willen dat we dichterbij waren en meer in de strijd zaten, maar we gaan erop vooruit", aldus de Brit die komend jaar in Monza verschijnt als een Ferrari-coureur.

De 105-voudig Grand Prix-winnaar benadrukte dat hij aanvankelijk op een eenstop-strategie zat, maar omdat zijn banden alsmaar slechter werden, alsnog naar een tweestopper overstapte.

"We waren van plan om één stop te maken. Mijn banden werden steeds slechter, ik probeerde Carlos (Sainz) bij te houden", aldus Hamilton. "We hadden meer slijtage dan de auto's voor ons. Ik had één stop kunnen maken, maar dan was het resultaat waarschijnlijk precies hetzelfde geweest."

Ook interessant:

Red Bull werkte een dramatische Grand Prix van Italië af, met felle kritiek van Max Verstappen tot gevolg. Maar wat is er toch allemaal aan de hand bij de renstal uit Milton Keynes? Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken het in een kakelverse RacingNews365 Formule 1-podcast!

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel