Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton verklaart Mercedes-terugval met 'onderbuikgevoel'

Voor de zomerstop zag de wereld er rooskleurig uit voor Mercedes. De Zilverpijlen wonnen drie races na een moeizame seizoenstart, maar kwamen er in Nederland en Italië weer niet aan te pas. Lewis Hamilton wijst een mogelijke oorzaak aan.

Hamilton Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Mercedes kent een seizoen van ups en downs, maar leek voor de zomerstop het lek definitief boven te hebben. George Russell en Lewis Hamilton pakten in totaal drie zeges, wat vertrouwen gaf voor de rest van het jaar. In Nederland en Italië streed Mercedes echter niet mee om de overwinning en zo bleef het team met vraagtekens achter. Waar ligt het aan? Hamilton deelt zijn 'onderbuikgevoel' over de oorzaak van de terugval.

"Ik denk dat er nog veel vraagtekens bestaan", vertelt Hamilton tegenover onder meer RacingNews365. "We proberen het simpelweg te begrijpen. Het kan aan een aantal dingen liggen. Het kan afhankelijk zijn van het type circuit, maar het kan ook de update zijn. Mijn onderbuikgevoel zegt dat het waarschijnlijk aan de update ligt. Het is moeilijk om de verschillen te zien."

Hamilton vervolgt zijn verhaal door te stellen dat Mercedes hard aan een oplossing werkt, iets wat men ook in Bakoe heeft willen doen. "We gaan dit weekend proberen wat zaken terug te draaien en kijken of we een ontdekking kunnen doen. Er wordt veel werk verzet om het te analyseren, want het geeft het team een richting in de ontwikkeling. Dit is namelijk ook de auto voor volgend jaar", zo sprak hij voor het GP-weekend.

Ook interessant:

De Grand Prix van Azerbeidzjan leverde weer genoeg gespreksstof op. Het ging veelvuldig over Max Verstappen, die na een frustrerend en machteloos weekend als vijfde over de streep kwam. Joris Mosterdijk, Ruud Dimmers én Rudy van Buren bespreken het in een kakelverse RacingNews365 Formule 1-podcast!

Bekijk je de podcast liever als video? Dat kan hier!

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel