Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton vol lof over fans: "Dacht dat mijn ouders enige volgers zouden zijn"

Als Lewis Hamilton in de top drie eindigt tijdens de kwalificatie of een F1-race, dan kun je inmiddels uittekenen dat hij op een gegeven moment de fans gaat bedanken. En als de zevenvoudig wereldkampioen dan op Silverstone wint, dan kan een uitgebreid dankwoord natuurlijk niet ontbreken.

Hamilton Silverstone race
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lewis Hamilton was zeer geëmotioneerd na zijn overwinning op Silverstone. Hij scherpte het record aan van meeste overwinningen op één circuit en de meeste zeges tijdens een thuisrace. Maar wat hem ongetwijfeld het meeste emotioneerde, was de lange tijd waarop hij moest wachten om een nieuwe zege in de koningsklasse van de autosport te boeken. Het duurde namelijk maar liefst 945 dagen voordat Hamilton weer eens de hoogste trede van het podium mocht betreden.

De Brit dankt in het bijzonder de fans. "Ik weet zeker dat ik niet zou kunnen doen wat ik nu doe zonder de fans die ik heb. De mensen met wie ik over de hele wereld omga en die ik ontmoet, vooral hier in het Verenigd Koninkrijk", zo begint Hamilton zijn verhaal tegenover Sky Sports F1.

"Ik ben opgegroeid in Stevenage. Mijn vader kwam om de hoek om me mijn eerste helm te geven. En ik dacht altijd dat mijn ouders mijn enige volgers zouden zijn. Het is ongelofelijk om al die steun te hebben, want het geeft je echt een boost als je mensen ziet", zo vervolgt de zevenvoudig wereldkampioen. "Ze zijn zo gul om je iets te geven of om positieve energie uit te stralen."

Hamilton vervolgt: "Dat is één ding dat me op de been houdt. En het andere is gewoon het sprankje hoop. Zelfs als het het kleinste beetje is, probeer ik dat gewoon niet te negeren. Ik blijf me elke dag focussen op mijn innerlijke vrede. En geef nooit op. Het is zo belangrijk. Het is het makkelijkste om te doen, maar je moet het nooit doen."

Ook interessant:

Moet Verstappen Perez nog wel als Red Bull-teamgenoot willen?

In een weekend dat weer uiterst moeizaam verliep voor Red Bull, was het toch weer Max Verstappen die de kastanjes uit het vuur haalde voor de brigade uit Milton Keynes. En Sergio Perez? Tsja...

Bekijk je de podcast liever op YouTube? Klik dan hier.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel