Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton, welkom terug op het bovenste treetje van het podium

Lewis Hamilton won op 'zijn' Silverstone voor het eerst sinds 2021 weer eens een Grand Prix. En wat je ook van de coureur moge vinden, het was een hartverwarmende overwinning waar kippenvel bij hoort.

Hamilton Silverstone
Column
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De knuffel met zijn vader en moeder. Het emotionele radiobericht naar Peter 'Bono' Bonnington. De high five van teamgenoot George Russell, die net een bittere uitvalbeurt moest slikken. Én de complimenten van Max Verstappen, die Lewis Hamilton duidelijk de overwinning gunde en meteen een duimpje opstak vanuit zijn cockpit.

Het is een selectie van de prachtige taferelen die zich na de Grand Prix van Groot-Brittannië ontvouwden. Eindelijk stond Hamilton weer eens op het hoogste treetje van het podium na een knappe prestatie. De Brit hield zijn hoofd koel in de wisselvallige omstandigheden, 'zijn' omstandigheden, en kon eindelijk weer eens laten zien wat voor kampioen hij is. Want wat je ook van de persoon en coureur Hamilton moge vinden, de sport is een stukje mooier als hij meedoet om overwinningen en titels. Dan komt de echte Hamilton naar boven, want hij beet zich letterlijk en figuurlijk vast in de race op het verraderlijke Silverstone.

En wat heeft de zevenvoudig wereldkampioen een lastige tijd achter de rug. Voor de Nederlandse fans was het prachtig dat Verstappen in 2021 Hamilton versloeg, maar de manier waarop liet duidelijk zijn sporen na. Abu Dhabi 2021 werd een trauma voor Hamilton, die de afgelopen jaren ook nog eens met een bokkige Mercedes moest dealen. Zou hij ooit nog een race winnen, ook nu hij in Russell een kwalitatief sterke teamgenoot moest verslaan?

Het antwoord is ja en het had niet op een mooier moment kunnen plaatsvinden. Hamilton trekt eind dit seizoen de deur achter zich dicht bij Mercedes en sluit een sprookjesachtige periode in ieder geval af met een zege op zijn geliefde Silverstone. Het zorgde voor veel emoties bij de doorgaans koele Brit, die zelf ook toegaf dat hij nog nooit zo had gehuild om een zege. Alles kwam er even uit.

Eerlijk is eerlijk, het is onwijs knap dat Hamilton zijn motivatie heeft weten te behouden en zelfs nog een gloednieuw avontuur bij Ferrari durft aan te gaan. Hij overwon naar eigen zeggen mentale problemen, doet er alles aan om zo goed mogelijk te kunnen presteren én blijft zo jacht maken op een achtste titel. Het valt te hopen dat Hamilton dit jaar én de komende jaren bij Ferrari meer van dit soort fenomenale prestaties kan laten zien. Dan wijzen we achteraf allemaal naar die ene Grand Prix van Groot-Brittannië, het moment dat Hamilton de sport weer een beetje mooier maakte en bij heel wat mensen voor tranen in de ogen zorgde. Want ja, het was prachtig, uniek zelfs.

Ook interessant:

Moet Verstappen Perez nog wel als Red Bull-teamgenoot willen?

In een weekend dat weer uiterst moeizaam verliep voor Red Bull, was het toch weer Max Verstappen die de kastanjes uit het vuur haalde voor de brigade uit Milton Keynes. En Sergio Perez? Tsja...

Bekijk je de podcast liever op YouTube? Klik dan hier.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel