Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Las Vegas 2023

Hamilton zet Verstappen en andere Las Vegas-critici op hun plek: "Bla, bla, bla"

Max Verstappen was zeer kritisch op de GP van Las Vegas en alle show eromheen. Volgens Lewis Hamilton is het ongelijk van mensen die het te veel show vonden, bewezen tijdens de race op zaterdag.

Hamilton Las Vegas
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

1% racen, 99% show. Dat is hoe Max Verstappen het GP-weekend in Las Vegas vooraf beschreef. Hij vond het allemaal niets en liet dat ook in niet mis te verstane woorden weten tijdens de eerste dag van het raceweekend. "Je ziet eruit als een clown als je daar staat. Dit soort dingen sla ik graag over", verwees hij naar de openingsceremonie.

"Het boeit me allemaal niet. Ik voel er niets bij om eerlijk te zijn. Ik wil me gewoon op het presteren focussen. Sowieso hou ik niet van alle dingen die erbij komen kijken. Soms hoort het erbij, maar mij boeit het allemaal niets."

Ook het circuit zelf vond hij eigenlijk maar niets. Zijn hart gaat er niet sneller van kloppen. "Dit is de Eredivisie, terwijl Monaco de Champions

League is", zo vergeleek hij het niveau van de twee stratencircuits na de kwalificatie "Met de Eredivisie is niets mis hoor, trouwens, maar iedereen wil de Champions League winnen, toch?"

Hamilton rekent af met 'bla bla bla' van critici

Na de GP van Las Vegas, die door Verstappen werd gewonnen, verscheen P7-finisher Lewis Hamilton voor de camera van Sky Sports en liet hij weten in zijn nopjes te zijn met het evenement. Volgens hem is het ongelijk van critici die klaagden over de show bewezen.

Zonder Verstappen bij naam te noemen, neemt hij het woord. "Ik ben blij. Ik heb een hele leuke race gehad. Ik weet niet hoe groot het spektakel voor de mensen thuis was, maar er werd heel veel ingehaald. Het was net Bakoe, maar dan beter! Ik had niet verwacht dat het circuit zó geweldig zou zijn, maar hoe meer ronden ik reed, hoe meer ik van het racen hier hield."

Iedereen die vooraf dan ook negatief was, heeft volgens de zevenvoudig kampioen te vroeg geklaagd. "Er waren heel veel geweldige inhaalmogelijkheden en iedereen die zo negatief was over dit weekend, iedereen die riep dat het allemaal om de show ging, bla bla bla, hun ongelijk is door Las Vegas bewezen."

In gesprek met onder meer RacingNews365 doet hij er nog een schepje bovenop. "Een geweldige race, een van de beste races. Zoveel mensen waren zo negatief over deze race en over de show. Kijk het gewoon even aan en zie dan hoe het gaat. Het was een geweldige race. Er is altijd veel negativiteit over drie races in de Verenigde Staten en iedereen roept dat de klassieke races in Europa terug moeten keren. We hebben hier een betere race gezien dan op veel andere circuits die we bezoeken."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Las Vegas 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel