Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton zit er helemaal doorheen na dramatische kwalificatie op Zandvoort

Lewis Hamilton werd verrassend uitgeschakeld in Q2 tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Nederland. Het zorgt voor veel teleurstelling bij de zevenvoudig wereldkampioen.

Hamilton Qualifying Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was misschien wel dé verrassing tijdens de kwalificatie op Circuit Zandvoort: Lewis Hamilton die in Q2 werd uitgeschakeld. Mercedes stond er vrijdag lekker bij, maar de Brit kreeg het niet voor elkaar om zich bij de beste tien coureurs te scharen. P12 was het maximale, tot frustratie van de weinig spraakzame Hamilton.

"Het was niet ideaal", stamelt Hamilton tegenover onder meer RacingNews365. "Het was een hele moeilijke sessie. We hebben afgelopen nacht de afstelling gewijzigd en konden dat niet testen tijdens de derde vrije training, maar dat is hetzelfde voor iedereen. We hebben de auto flink aangepast en dat werkte niet. Ik had ontzettend veel onderstuur."

Hamilton leek ook nog Sergio Perez te hinderen. Hoe kijkt hij daar zelf naar? "Ik deed mijn uiterste best om hem niet in de weg te rijden."

De zevenvoudig wereldkampioen verwacht verder weinig van de race. "Het wordt waarschijnlijk lastig om in de top tien te finishen..."

Ook interessant:

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel