Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Herbert haalt hard uit naar Jos Verstappen: "Oorlogszuchtig!"

Jos Verstappen nam na de Grand Prix van Nederland geen blad voor de mond over de prestaties van Red Bull Racing. Voormalig F1-coureur en hedendaags F1-steward, Johnny Herbert is van mening dat de vader van Max Verstappen één van de onruststokers is.

Marko Jos Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Na afloop van de Grand Prix van Nederland liet Jos Verstappen zich fel uit over de prestaties van Red Bull. De vader van Max Verstappen was duidelijk not amused met de huidige gang van zaken bij het team van zijn zoon en wees vrij direct naar teambaas Christian Horner.

Die uitingen zijn ook binnen gekomen bij Johnny Herbert, voormalig F1-coureur en tegenwoordig actief als steward namens de FIA bij F1-races. De Brit is ook dit weekend actief als steward tijdens de Grand Prix van Italië.

Toch laat Herbert het niet na om te reageren op de situatie bij Red Bull. Bij Poker Apps Ltd. doet hij zijn verhaal: "De oorlogszuchtige Jos Verstappen heeft veel kritiek geuit op Red Bull Racing en teambaas Christian Horner in het bijzonder. Ik denk dat er grote vraagtekens bestaan over wat ze Max kunnen bieden als perspectief op meer wereldtitels. In combinatie met de karakters van Jos en Max denk ik dat ze zijn gaan twijfelen."

'Prestaties ingestort'

Herbert betwijfelt zelfs of Red Bull op dit moment genoeg kan bieden om Max Verstappen binnenboord te houden. Vooral de huidige situatie van het team baart de Brit zorgen: "De prestaties zijn recent ingestort. Er is nog geen strijd, maar het bouwt zich op. Red Bull heeft, zoals ik het zie, een ongelukkige coureur (Max Verstappen, red)."

"Er komt altijd een breekpunt omdat de dingen niet gaan zoals ze willen. Jos heeft gezegd dat 2026 iets is waar hij en Max zich op richten. Maar alles is compleet veranderd. Ze zijn hoofdontwerper Adrian Newey kwijt, het team begint echt te worstelen. Red Bull doet nog wel steeds mee voor de zeges, maar de dominantie van het begin van het seizoen is verdwenen", aldus de Brit.

De geruchten rondom een overstap van Verstappen naar Mercedes zijn dan ook niet meer dan logisch volgens Herbert: "De geruchten gaan dat Mercedes voor lijkt te lopen op alle anderen, wat betreft de regelwijzigingen van 2026. Dat is mogelijk een trigger voor Max."

"Hij zou kunnen zeggen: 'Misschien moeten we de overstap maken'. Ik denk dat het dom zou zijn als er geen gesprekken plaatsvinden tussen Max en Mercedes. Als ex-coureur denk ik dat ik zou proberen om naar de toekomst te kijken. Mercedes-teambaas Toto Wolff zou dwaas zijn als hij het gesprek niet zou voortzetten en ik denk dat Max de juiste persoon voor hem zou zijn voor de toekomst. Wie wil Max Verstappen nou niet?" zo sluit Herbert af.

Ook interessant:

Alarmfase 1 voor Verstappen en Red Bull na nieuwe nederlaag

De Grand Prix van Nederland werd niet het feestje waar de Nederlandse Formule 1-fans op hadden gehoopt. Lando Norris wist met een grote voorsprong te winnen op Max Verstappen, die steen en been klaagde over de RB20.

Bekijk je de podcast liever als video? Dat kan hier!

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel