Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Herbert kraakt Perez volledig af: "Mentaal een gebroken man"

Red Bull Racing heeft bevestigd dat Sergio Perez de rest van het seizoen afmaakt als teamgenoot van Max Verstappen. Voormalig F1-coureur Johnny Herbert had graag een andere keuze gezien.

Perez Spa
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De vorm van Sergio Perez dit seizoen is voorlopig niet om over naar huis te schrijven. De Mexicaan is de enige van de topcoureurs die nog niet wist te winnen en inmiddels staat Perez in het kampioenschap dichter bij de drie puntloze coureurs, dan bij zijn teamgenoot Max Verstappen.

Het zijn keiharde feiten, maar ondanks alles mag Perez dit seizoen afmaken bij Red Bull. Johnny Herbert, voormalig F1-coureur, snapt daar helemaal niets van. De Brit kijkt bij Express terug op het weekend van Perez in België. "Perez was opnieuw de slechtst presterende coureur van het weekend."

"Hij ging van de eerste rij naar achteren en dat is niet wat teams van hun coureurs verwachten", zo vervolgt de drievoudig GP-winnaar. "Het is vreselijk om te zeggen, maar het is alsof hij op dit moment beschadigd is. Hij is mentaal een gebroken man."

Perez blijft dus bij Red Bull. Maar wie had Herbert in de RB20 gezet, als Perez de deur was gewezen? "Daniel Ricciardo is niet goed genoeg. Heeft Daniel een plek bij Red Bull verdiend? Ik denk het niet, althans, nog niet. Hij is niet sterk genoeg geweest tegen Yuki Tsunoda. Yuki is degene die ik de kans zou geven. Zijn manier van racen is verbeterd."

Ook interessant:

Verstappen is alle Red Bull-basiselementen voor succes kwijt

Perez, Red Bull, Mercedes... wat moet je daar nou van zeggen? Niks, want dan doen de heren Dimmers, Coronel en Mosterdijk voor je! Jij hoeft alleen maar achterover te leunen met deze kakelverse nieuwe F1-podcast.

Bekijk je de nieuwe podcast op Youtube, dan kan hier!

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel