Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen en Lambiase kennen elkaar door en door: "Hoef bijna niets meer te zeggen"

Max Verstappen en race-engineer Gianpiero Lambiase zijn sinds 2016 een gouden combinatie in de Formule 1. Het duo legt uit waarom ze zo goed kunnen samenwerken.

Verstappen Lambiase Qatar 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Vanaf het moment dat Max Verstappen in 2016 in de Red Bull stapte, is Gianpiero Lambiase zijn race-engineer. Zeven jaar en drie wereldtitels later werkt het duo nog steeds samen, want ze hebben in die periode een fijne relatie opgebouwd. Verstappen heeft eerder al door laten schemeren dat hij niet meer met een andere engineer samen zou willen werken in de Formule 1. Zo nu en dan wordt er weleens gekibbeld, maar alles wordt in het werk gesteld om de ultieme doelen te bereiken: winnen en titels grijpen. Teambaas Christian Horner noemde Verstappen en Lambiase "een getrouwd stel". In de podcast Talking Bull leggen de beide heren uit waarom het zo goed klikt.

"Er is geen specifiek geheim", vertelt Verstappen. "Ik denk dat je het goed met elkaar moet kunnen vinden. Je moet snappen wat je van elkaar wilt en we zijn in onze rollen gegroeid. Ik hoef bijna niets meer te zeggen. Als ik meld dat ik wat onder- of overstuur heb, weet Gianpiero meteen wat hij aan de auto moet aanpassen. Tegelijkertijd weet ik ook hoe ik de auto moet besturen. Dat kost wel tijd. Daarom ben ik ook fel tegen het wisselen van race-engineers, want ze zijn cruciaal voor jouw prestaties. Als je langer samenwerkt, wordt het gevoel en de binding juist beter en sterker."

"Gaat er ook om dat je jezelf kan zijn"

Lambiase vult de Red Bull-coureur aan. "Het ligt aan tijd en ervaring. De eerste factor is de gespendeerde tijd, maar het gaat er ook om dat je jezelf kan zijn. Ik denk dat Max weet dat hij zichzelf kan zijn, en andersom geldt hetzelfde voor mij. Er is ook geen gedoe rond problemen. Als we ergens eerlijk over moeten zijn, doen we dat ook. Al met al zorgt de relatie voor voordelen op de korte termijn en kunnen we uiteindelijk het potentieel van de auto maximaal benutten in een raceweekend."

Zouden Verstappen en Lambiase een uitdaging in een andere raceklasse aan willen gaan? "Misschien in de endurance", stelt Verstappen. "Mijn tijd in de Formule 1 gaat niet eeuwig duren. Bovendien moet je een langere race anders benaderen, want je deelt de auto met andere coureurs. Je gaat er natuurlijk wel naartoe om te winnen, maar je moet rekening houden met de rijstijlen van drie verschillende coureurs. Het is een andere ervaring."

Ook interessant:

In chaos zie je hoe goed Max Verstappen écht is

Hij was misschien wel de enige constante coureur, die met twee overwinningen naar huis ging. Juist als de chaos op z'n grootst is, weet je van één iemand dat hij sowieso het hoofd cool houdt: Max Verstappen.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na zeer teleurstellende tweede training Verstappen in Singapore