Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Hill deelt positief onderbuikgevoel over Verstappen

De Formule 1-minnende wereld wacht met smacht op de tweede seizoenhelft. Red Bull is bijgehaald en misschien wel voorbijgestreefd, maar is dat voldoende voor de concurrentie om écht jacht te maken op de coureurstitel? Damon Hill deelt zijn onderbuikgevoel.

Verstappen Belgium GP
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In de F1 Nation-podcast wordt Damon Hill uitgenodigd om zijn onderbuikgevoel over het verdere verloop van het Formule 1-seizoen van Max Verstappen te delen. En dat gevoel valt positief uit voor de Nederlandse Red Bull-coureur.

"Mijn onderbuikgevoel zegt me dat het heel moeilijk wordt om Max Verstappen in een Red Bull te stoppen. Ik weet dat iedereen dichterbij komt, maar ik denk dat Max heeft aangetoond dat hij bereid is om voor elke centimeter te vechten om overwinningen veilig te blijven stellen. En hij blijft goede resultaten uit de hoge hoed toveren."

Wat de constructeursstrijd betreft is Hill minder uitgesproken over wie er gaat winnen: "Dat is onmogelijk om te zeggen. De manier waarop Red Bull en Max Verstappen en Red Bull een plafond hebben bereikt, is vrij dramatisch. Ik weet niet of dat te maken heeft gehad met de beperkingen onder de budgetcap of de beperkingen die gepaard gaan met de verdienste uit voorgaande seizoenen."

"Dat zal er ongetwijfeld mee te maken hebben, maar je kan niet zomaar zeggen 'ach, de anderen zijn nu eenmaal dichterbij gekomen'. Als die andere teams niet weten waar ze mee bezig zijn, komen ze ook niet dichterbij. Die andere teams hebben dus het recht om te vechten voor overwinningen zelf afgedwongen."

"McLaren zit er goed bij en de opmars van Mercedes is ook behoorlijk heftig sinds James Allison zich hardop heeft afgevraagd 'hoe ze zo stom konden zijn'. Ze hebben iets gedaan waardoor die auto weer werkt."

Het maakt dat Verstappen in de ogen van Hill als coureur dus wel de favoriet blijft, al zal hij het niet makkelijk krijgen: "We hebben wat frustraties gezien bij Verstappen, die meer actie wil zien van het team. Hij moet er wat harder voor werken dan in de voorbije jaren en zal er hard voor moeten vechten. Kan Red Bull nog iets aan performance uit de auto halen? Vast wel, maar Verstappen zal tot het bittere eind op de hielen gezeten worden."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel