Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Hill deelt zorgwekkende Red Bull-voorspelling: "Ze glijden af..."

Red Bull legt het qua snelheid steeds vaker af tegen McLaren en Mercedes. Voormalig Formule 1-coureur Damon Hill denkt dat die lijn zich voortzet in Hongarije.

Verstappen race Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het gaat de afgelopen tijd niet van een leien dakje bij Max Verstappen en Red Bull. De Nederlander won zeven van de twaalf races, maar moet met steeds meer tegenstand dealen. McLaren en Mercedes zitten Red Bull op de hielen en zijn hier en daar zelfs sneller. Maar waarom weet Verstappen nog regelmatig zijn zeges mee te pikken? Voormalig Formule 1-coureur Damon Hill wijst met name naar de onervarenheid van McLaren.

"Dan moet je naar Red Bull en Mercedes kijken", vertelt Hill in de F1 Nation-podcast. "Zij gaan nu al een paar jaar met man en macht de strijd aan in de top van de Formule 1. Het is een hele andere mindset om je auto naar binnen te halen en voor een undercut te gaan dan wanneer je de leiding moet opgeven. Het is namelijk heel erg lastig om jezelf ervan te overtuigen dat het de juiste beslissing is. De druk op de strategie en de pitmuur is anders en zoals McLaren-teambaas Andrea Stella al zei, er wordt aan gewerkt bij McLaren. Ze hebben nog niet vaak genoeg vooraan gereden."

Volgens Hill is dat de reden dat Red Bull en Mercedes nog regelmatig als winnaar uit de bus komen. "Het is fantastisch hoe McLaren zich richting de top heeft gewerkt. Ze hebben een geweldige auto en twee geweldige coureurs, alleen zijn ze een beetje kwetsbaar als het gaat om moed tonen. Je ziet bij Mercedes en vooral Red Bull dat ze een echte, scherpe en geslepen vechtmachine zijn aan de pitmuur. Ze weten precies wat ze moeten doen en werken goed samen. Bovendien is er veel symphatie tussen de engineer, strategist en de coureur."

Glijdende schaal

Dat neemt niet weg dat Hill een klinkende McLaren-zege voorspelt in Hongarije. De wereldkampioen van 1996 denkt dat Red Bull niet langer snel genoeg is. "Red Bull glijdt een beetje af, dus ik denk dat McLaren goed gaat presteren op de Hungaroring. Het wordt een 1-2'tje voor McLaren, met Lando Norris als winnaar. Oscar Piastri gaat echter ook een rol spelen, want wellicht kan Max hem niet passeren. Het hangt er alleen ook vanaf hoe Mercedes voor de dag komt. Als de auto goed werkt, kunnen alle voorspellingen de prullenbak in."

Tot slot houdt Hill één slag om de arm. "De kwalificatieronde van Max in Oostenrijk was verbluffend, zeker als je je bedenkt dat het om een kort rondje gaat. Daarom is de voorspelling op zichzelf misschien een beetje wensdenken. Dat rondje was fantastisch en hij is daartoe in staat. Daarom is het ook zo mooi om naar Verstappen te kijken. We houden van coureurs die op de limiet kunnen acteren en het maximale uit de auto persen."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel