Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Damon Hill

Hill trekt pijnlijke conclusie: "Red Bull kan dat simpelweg niet"

McLaren heeft na de Grand Prix van Azerbeidzjan de leiding in het constructeurskampioenschap overgenomen van Red Bull Racing. Gezien de huidige vorm van de Oostenrijkse renstal lijkt het erop dat ze ook rekening moeten houden met Ferrari. Damon Hill deelt zijn mening over de situatie.

Verstappen race Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Red Bull Racing had ruim twee jaar lang de leiding in de WK-stand bij de constructeurs, maar McLaren maakte daar een einde aan na de GP van Azerbeidzjan. De uitvalbeurt van Sergio Perez hielp Red Bull daarbij niet, omdat het team uit Woking zodoende gelijk een grote marge pakte, door als eerste en vierde te finishen in Bakoe. Het verschil is nu 20 punten, terwijl Ferrari slechts 31 punten achter Red Bull staat op P3.

Damon Hill deelt zijn mening in de Sky Sports F1-podcast. "De waarde van een overwinning is alles. Het is bijna als het oude gezegde: de eerste verliezer is de man die tweede wordt. Je wilt nooit tweede worden. Als je op het scherpst van de snede rijdt, is het alleen maar goed om te winnen. Natuurlijk kun je een kampioenschap winnen door regelmatig in de punten te eindigen en tweede te worden, maar het maakt het alleen maar veel intensiever", zo vertelt Hill als het gaat over hoe je een kampioenschap kunt binnenhalen, om vervolgens verder te gaan over de situatie van Red Bull.

“Red Bull zit in de achteruit. Het is alsof de zwaartekracht ze naar beneden trekt, naarmate het kampioenschap vordert. Ze verliezen letterlijk performance, omdat iedereen de ontwikkeling versnelt. Ze boeken winst die Red Bull gewoon niet kan boeken", zo legt de wereldkampioen uit 1996 uit. 

"Ze moeten de neergang in goede banen leiden, want ze moeten aan het einde van het kampioenschap met slechts één punt voorsprong over de streep komen. Het ziet ernaar uit dat het heel, heel dichtbij zal komen, gezien het tempo waarin Ferrari en McLaren ze inhalen. Ik denk dat Red Bull zal denken dat ze het constructeurskampioenschap waarschijnlijk kwijt zijn, vooral door de aanhoudende pech van Checo. Ik zie niet in hoe ze meer punten zullen pakken in vergelijking met Ferrari en McLaren", zo sluit Hill af.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel