Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Hill waarschuwt 'briljante' Verstappen: "Dan heeft Max een probleem"

Max Verstappen wordt door de naaste concurrentie als favoriet gezien voor de Grand Prix van Spanje. Voormalig wereldkampioen Damon Hill ziet echter wel een mogelijk probleem voor de Nederlander.

Verstappen Canada Norris
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Ondanks dat Max Verstappen de Grand Prix van Emilia-Romagna én Canada won, gaat het niet altijd van een leien dakje bij Red Bull. De RB20 werkt niet naar behoren op hobbels en kerbstones en de concurrentie komt na flink wat updates zeker dichterbij. Toch werd Verstappen door McLaren, Ferrari en Mercedes tot favoriet gebombardeerd voor de Grand Prix van Spanje. Maar is dat wel zo? Damon Hill velt een oordeel in de F1 Nation-podcast.

"Ik denk dat de concurrentie zeker het gat met Red Bull aan het dichten is", stelt Hill. "Of ze ook een voorsprong op kunnen bouwen, is een vraag van 64 miljoen dollar. Max heeft het voordeel in handen, ook qua punten. En als zijn auto even goed is als die van de concurrentie, wint hij evenveel races als hen. Max is namelijk briljant. Daarom denk ik ook dat hij zijn voorsprong kan behouden, maar er gebeuren rare dingen in deze sport."

De wereldkampioen ziet wel een mogelijk probleem. "Stel dat Mercedes echt een oplossing heeft gevonden en ze goed presteren in Barcelona. Het is een circuit waar de aerodynamica optimaal getest wordt en waarvan we denken dat Red Bull iedereen gaat declasseren. Als Ferrari, McLaren en Mercedes tóch meestrijden, heeft Max een probleem. Hij moet zich dan zorgen maken over meer dan één persoon, dus dat kan hem veel punten kosten. Er zijn dan zoveel coureurs voor de overige punten, dat ze een campagne kunnen beginnen om hem ten val te brengen. Wel denk ik dat dat nu onwaarschijnlijk is."

Hill waagt zich tot slot aan een voorspelling voor de GP van Spanje. "Ik denk dat de dominantie van Red Bull terugkeert en Max en Sergio Perez er gaan staan. De auto past beter bij dit soort circuits, maar het zal wel dicht bij elkaar zitten. Het wordt geen volledige walk-over. Tactisch zullen er kansen ontstaan voor Ferrari, McLaren en Mercedes."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull zullen orde op zaken stellen in Spanje

Is Red Bull In Spanje als vanouds weer de gedoodverfde favoriet of zijn de problemen substantiëler van aard? Heeft Mercedes definitief de aansluiting gevonden? Het zijn vragen waarover de heren Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk zich buigen in onze kakelverse nieuwe Formule 1-podcast. Als je de podcast liever bekijkt op Youtube, klik dan hier.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel