Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Hill ziet invloed Verstappen ver reiken: "Tsunoda moet dit team gaan bellen"

Yuki Tsunoda verlengde recentelijk zijn contract bij Visa Cash App RB en gaat komend jaar alweer zijn vijfde seizoen bij het tweede Red Bull-team in. Volgend oud-wereldkampioen Damon Hill zou de Japanner bij andere teams moeten gaan rondkijken.

Max Verstappen Sergio Perez Daniel Riccardo and Yuki Tsunoda Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Yuki Tsunoda is bezig aan zijn vierde en misschien wel beste Formule 1-seizoen uit zijn carrière. Qua prestaties is de Japanner misschien wel de op een-na-beste Red Bull-coureur na Max Verstappen, en dus waren vele best verbaasd dat Tsunoda geen moment genoemd werd in de discussie rondom Sergio Perez.

Een eventuele vervanger van de Mexicaan zou uit eigen gelederen moeten komen, maar de keuze leek vooral te liggen bij Daniel Ricciardo of Liam Lawson. Het verhaal is inmiddels bekend. Bij zowel Red Bull als Visa Cash App RB blijft alles dit seizoen zoals het is en dus zit een promotie ervoor Tsunoda opnieuw niet in. Volgens Damon Hill, wereldkampioen Formule 1 van 1996, moet dit het teken zijn voor Tsunoda om buiten de Red Bull-familie te gaan kijken.

"Als ik hem was zou ik met Aston Martin gaan bellen," zo vertelt Hill in de podcast F1 Nation. "Want hij is een Japanner en zij krijgen natuurlijk Honda-motoren (in 2026 red.)."

'Max beïnvloedt de beslissing'

Een aantal weken geleden sprak Tsunoda zich nog erg uit over de kwestie of hij een promotie naar Red Bull verdiende. De Japanner was toen erg stellig dat hij van mening was dat hij niet veel meer kon doen en dat hij niet begreep waarom hij niet overwogen werd.

Hij verdiende het stoeltje langs Max Verstappen, althans, dat vond hij zelf. Bij Red Bull zijn overduidelijk andere keuzes gemaakt en Hill denkt wel te weten waarom: "Hij heeft gelijk door te zeggen dat hij het niet begrijpt en dat het nergens op slaat."

"Maar als je (na de race in België red.) de video's ziet van Max in een helikopter met Daniel Ricciardo en er zijn alleen maar lachende gezichten te zien, dan krijg je toch een beetje het gevoel dat Max erg blij zou zijn als Daniel zijn teamgenoot zou worden", aldus de Brit.

"En als zijn invloed binnen dat team echt zo groot is, dan kan hij een grote invloed uitoefenen op de keuze. Ik denk dat ze de druk hebben opgevoerd om Daniel in dat stoeltje te krijgen en ze hem dus een soort tweede leven hebben gegeven", zo sluit de voormalig wereldkampioen af.

Ook interessant:

Verstappen verliest belangrijke Red Bull-pionnen als vallende dominostenen

In de zomerstop van de Formule 1 staat het nieuws niet stil. Opnieuw vertrekt een belangrijke Red Bull-pion bij het team van Max Verstappen. Waar houdt dit op? Houdt dit überhaupt een keer op en wat betekent het voor de Nederlandse F1-vedette?

Bekijk je de podcast liever op YouTube, dan kan dat hier.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel