Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Hoe Verstappen en alleen Verstappen de titelhoop levend houdt

Red Bull Racing staat met nog tien races te gaan 42 punten voor op McLaren in de strijd om het constructeurskampioenschap. En dat is alleen maar aan Max Verstappen te danken.

Verstappen FP1 Austria
Analyse
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Red Bull Racing staat het hele jaar al aan de kop van het constructeurskampioenschap. Waar eerst Ferrari de grootste concurrent was, is dat de laatste tijd vooral McLaren. Het grootste verschil tussen de nummer één en twee in het kampioenschap was 71 punten na de GP van Groot-Brittannië. Maar McLaren nam daarna de positie van runner-up over van de Scuderia.

Het verschil tussen Red Bull en McLaren werd na de race in Hongarije al kleiner door de 1-2 van McLaren en ook in België sloeg het team uit Woking een aardige slag. Met P2 en P5 scoorde McLaren beduidend beter dan Red Bull met 'slechts' een vierde en zevende positie. Daardoor is de achterstand van McLaren nu nog 42 punten. Daarmee zou het team uit Woking in theorie al na de volgende race voorbij kunnen gaan aan Red Bull. Maar dan moeten Lando Norris en Oscar Piastri een 1-2 scoren en moet Red Bull met beide auto's buiten de punten eindigen.

Erg realistisch is dat allemaal niet, maar het geeft in ieder geval aan hoe dicht McLaren nu bij de Oostenrijkse renstal staat. Wat ook duidelijk is, is dat Max Verstappen veruit de belangrijkste speler is voor Red Bull in de constructeursstrijd. Na 14 races heeft Verstappen 277 WK-punten veroverd, waarmee hij in zijn eentje al meer punten heeft gescoord dan Lewis Hamilton en George Russell bij elkaar bij Mercedes.

Twee derde van de punten

Verstappen weet ook in 2024 telkens het maximale uit zijn auto te halen en zo de concurrentie soms op onnavolgbare wijze tóch voor te blijven. Daar waar Lando Norris er bijvoorbeeld in de slotfase van de Formule 1 Grand Prix van Emilia-Romagna aan kwam gestormd, wist Verstappen Norris toch van zich af te houden. Op de streep kwam de Brit zeven tienden tekort op de Nederlander, waardoor Verstappen en Red Bull weer zeven punten meer scoorden dan het concurrerende team.

In Canada en Spanje leek Verstappen het af te moeten leggen tegen zijn concurrentie, maar uiteindelijk kwam hij zeker in de verraderlijke omstandigheden in Montreal letterlijk bovendrijven. Mercedes had daar de kans om te winnen en in Spanje kon McLaren al wat van de achterstand afsnoepen. Ware het niet dat Verstappen bij de start van de race Norris al wist te pakken en in de rest van de wedstrijd voor de Brit bleef rijden. En dat terwijl Norris eigenlijk sneller was op Spaanse bodem.

Verstappen pakt zo telkens de punten die hij moet en kan pakken, maar zijn teamgenoot Sergio Perez laat zich niet van zijn beste kant zien. De Mexicaan pakte in de eerste vijf races nog drie podiumplaatsen, maar in de negen daaropvolgende wedstrijden kwam hij tot het schamele aantal van 46 punten. Daarmee is dus ook gelijk duidelijk dat de rol van Perez een stuk kleiner is dan die van Verstappen.

De Nederlander pakt namelijk ruim twee derde van de punten voor de Oostenrijkse renstal. En als Perez alleen voor het team van Red Bull zou rijden, dan komt hij met zijn 131 punten niet verder dan de vijfde positie in het constructeurskampioenschap. Hij staat zodoende zelfs dichterbij Aston Martin dan bij Mercedes.

Verstappen stijgt bovendien boven zijn materiaal uit en weet zo ook meer punten te scoren dan er eigenlijk in zijn auto zitten. Zodoende maakt de Nederlander ook duidelijk het verschil en zal Red Bull maar wat blij zijn dat Verstappen zijn vorm van de afgelopen jaren 'gewoon' heeft doorgetrokken. Daar waar de concurrentie steeds dichterbij komt, wil Verstappen er in ieder geval alles aan doen om zelf maximaal te presteren.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na zeer teleurstellende tweede training Verstappen in Singapore