Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull ziet ontwikkeling nieuwe motor nog 'complexer' worden

Red Bull Racing werkt momenteel hard aan de nieuwe motoren van Red Bull Powertrains. De Oostenrijkse renstal moet vanaf 2026 op de grid staan met de gloednieuwe power units. Paul Monaghan, de Chief Engineer, vertelt erover in een interview met onder meer RacingNews365.

Verstappen Belgium
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Red Bull Racing gaat in 2026 met gloednieuwe motoren rijden. Daarvoor wordt al hard gewerkt in Milton Keynes. Niet alleen Red Bull gaat dan met de Red Bull Powertrains (RBPT)-motor rijden, ook het zusterteam RB wordt voorzien van die nieuwe exemplaren. Red Bull krijgt bij de ontwikkeling van de motoren assistentie van Ford.

Daarmee komt er dus een nieuwe motorleverancier op de grid. Ook zien we Audi de intrede maken in de koningsklasse van de autosport. De Duitse autogigant neemt Stake F1 over en hoopt zo mee te kunnen strijden om de knikkers in de Formule 1. 

Paul Monaghan, de Chief Engineer bij Red Bull, geef nu een inkijkje in het werken aan de power unit. "Als je het bekijkt als een team en power unit-leverancier, zijn we power unit aan het veranderen. Als we in 2026 zo sterk mogelijk willen zijn, moeten we dat project laten slagen. Er zijn dus uitdagingen, maar we hebben ook de mogelijkheid om goed werk te leveren, zo niet beter dan we met Honda hebben gedaan. We moeten dit met beide handen aangrijpen", zo vertelt Monaghan in een gezamenlijk interview met RacingNews365.

'Bal ligt bij ons'

"Er zullen moeilijke dagen tussen zitten, net als goede dagen. Maar dit is onze motor voor 2026. Ik denk dat we het kunnen laten werken. De mensen die in de groep van de motor werken, zijn er echt bij betrokken. Met de slimme mensen die hard werken, ligt de bal bij ons."

In 2026 wordt niet alleen het motorreglement vervangen, maar ook het technische reglement gaat op de schop. En dat geeft nogal wat effect. "Het feit dat je er een andere set regels tegenaan gooit, maakt het alleen maar complexer voor 2026. Maar de samenwerking die ik heb gezien tussen de kant van het chassis en de aandrijflijn bij Red Bull is net zo goed, zo niet sterker dan met al onze power unit-leveranciers."

"We zijn Honda heel dankbaar voor alles wat ze voor ons hebben gedaan. Nu maken we zelf onderdeel uit van het project. De kans om beter samen te blenden met de power unit is er een die we niet op kunnen geven of onszelf kunnen ontzeggen", zo is de stellige overtuiging van Monaghan.

Ook interessant:

Zonder Max Verstappen is Red Bull niet veel meer

Wat moet Verstappen wel en niet willen nu Red Bull toch serieus uitgedaagd wordt? En als de heren Coronel, Dimmers en Mosterdijk zelf de topstoeltjes in de F1 mogen verdelen, welke combinaties krijgen we dan?

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP Singapore Marko luidt Red Bull-noodklok: "Niets werkt bij Verstappen"