Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner blijft hoop houden op Perez: "Zet hem op het goede spoor voor Monza"

Sergio Perez kreeg het vertrouwen van Christian Horner en Helmut Marko bij Red Bull. Heeft hij dat vertrouwen terugbetaald met zijn zesde positie tijdens de Grand Prix van Nederland? Horner gaat erop in.

Perez Race Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Sergio Perez stond de races voor de zomerstop onder zware druk bij Red Bull Racing. De Mexicaan was duidelijk in een mindere periode terechtgekomen en Perez moest het doen met slechts enkele punten per race. Dat is duidelijk niet genoeg voor Red Bull in het constructeursstrijd, omdat McLaren inmiddels een auto heeft ontwikkeld die sneller is dan de RB20. Zodoende weet het team uit Woking steeds meer van de achterstand op Red Bull af te snoepen.

Ook al wist Perez in Hongarije en België niet echt te overtuigen met twee keer een zevende positie, hij kreeg uiteindelijk toch het vertrouwen van de leiding van Red Bull Racing. Nadat de Mexicaan even tot rust was gekomen tijdens de zomerstop, pakte hij in Zandvoort de draad weer op. Perez zette zijn auto in de kwalificatie op P5 neer, in de race kwam hij tot P6. Hoe kijkt teambaas Christian Horner naar zijn prestaties?

"Ik vond dat hij het goed deed. Als je kijkt naar zijn tempo in de race, dan was dat fatsoenlijk. En als je het vergelijkt met de pace van Carlos Sainz (die voor hem finishte, red.), dan had hij op een gegeven moment de snelste ronde in de race in handen. Hij startte vanaf P5 en finishte op de zesde positie: ik vond dat hij heel solide reed."

Toch zal het een kleine verrassing zijn geweest dat Perez achter de twee Ferrari's eindigde, terwijl hij voor beide mannen startte, nietwaar? "Hij verloor een positie bij de start, wat natuurlijk een beetje frustrerend voor hem was. Ik denk dat hij veel positieve punten zal halen uit zijn prestatie in Zandvoort en hopelijk zet hem dat op een goed spoor voor Monza."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel