Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner oppert lucratief nieuw idee voor hoofdpijndossier F1

Er zijn de laatste tijd veel discussies gaande over het sprintformat in de Formule 1. Max Verstappen heeft liever dat de sprintraces verdwijnen, maar Red Bull-teambaas Christian Horner komt met een andere optie.

Horner Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Het sprintformat werd in 2021 geïntroduceerd om meer spektakel te creëren in een Grand Prix-weekend. Tot nu toe zijn er twaalf sprintraces georganiseerd, maar over de huidige indeling is veel rumoer ontstaan. Prominenten uit de Formule 1 vinden het vreemd dat de gehele zaterdag in het teken staat van de sprintrace en de kwalificatie voor de hoofdrace op de vrijdag wordt verreden.

Daarom worden er nu gesprekken gevoerd om het format aan te passen in 2024. Als het aan Max Verstappen ligt, verdwijnen de sprintraces helemaal, maar er wordt zelfs gesuggereerd dat er een apart sprintkampioenschap wordt opgetuigd. Red Bull-teambaas Christian Horner is geen fan van dat idee en komt met een andere suggestie.

"Ik weet niet of een apart kampioenschap de oplossing is, want wie geeft daar wat om?", vraagt Horner zich af bij onder meer RacingNews365. "Misschien is het een idee om er een enorm bedrag aan prijzengeld aan op te hangen. Ik denk dat de fans er positief tegenover staan om een race op zaterdag te houden. Maar hoe vul je dat in? Moeten we de startgrid omdraaien? Moeten er meer punten worden uitgedeeld? Ik heb het juiste antwoord niet in petto."

Horner licht zijn suggestie toe

Horner legt uit waarom meer prijzengeld een oplossing zou kunnen zijn. "Er komt meer motivatie bij kijken en teams en coureurs gaan het meer vieren. Misschien is het goed om er anders naar te kijken. In het voetbal hebben ze de competitie en een aparte beker, dus misschien loont het om een grotere beloning voor de coureurs te creëren."

De Brit vindt in ieder geval dat het sprintformat op de schop moet. "Wat we nu doen klopt niet voor de coureurs en de fans. Er moet meer komen. Wij hebben in Brazilië een sprintrace gewonnen, maar focussen ons eigenlijk uitsluitend op de Grand Prix. Het voelt alsof je een longrun hebt gereden en daar een medaille voor krijgt."

Ook interessant:

In chaos zie je hoe goed Max Verstappen écht is

Hij was misschien wel de enige constante coureur, die met twee overwinningen naar huis ging. Juist als de chaos op z'n grootst is, weet je van één iemand dat hij sowieso het hoofd cool houdt: Max Verstappen.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na zeer teleurstellende tweede training Verstappen in Singapore