Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Adrian Newey

Newey onthult hoeveel tijd hij werkelijk aan Red Bull kwijt is: "Bezig met een onderzeeër"

Van Red Bull-topontwerper Adrian Newey weten we dat hij graag tijd vrij houdt voor projecten naast de Formule 1. Maar hoeveel tijd spendeert hij nu werkelijk aan Red Bull? Hij geeft zelf antwoord.

Newey Red Bull Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Met zo'n dominante Red Bull-bolide zou je toch haast zeggen dat topontwerper Adrian Newey 24/7 bezig is met de auto, maar niets is minder waar. Hij heeft wel degelijk ook tijd voor andere projecten, al wordt dat natuurlijk ook mogelijk gemaakt door het feit dat Newey een heel ontwerpteam om zich heen heeft.

In gesprek met The Telegraph bevestigt Newey hoeveel tijd er werkelijk in de RB19 en inmiddels ook de RB20 zit: "Het is moeilijk te zeggen, maar ik spendeer denk ik ruwweg 50% van mijn tijd aan Red Bull."

"Ik denk dat ik in dat opzicht een soort buitenbeentje ben omdat ik erin ben geslaagd een omgeving te creëren waarin het team ook zonder mij kan opereren. Ik ben verwend met het gegeven dat ik daardoor betrokken kan zijn bij van alles wat ik wil."

Eén van die nevenprojecten is het ontwerpen en een onderzeeboot, een opdracht die nog is goedgekeurd door Red Bull-medeoprichter Dietrich Mateschitz, die vorig jaar kwam te overlijden. Newey geeft toe dat daar best wat nervositeit bij kwam kijken, ook al voordat eerder dit jaar de onderzeeër Titan implodeerde tijdens een Titanic-expeditie.

"Maar we werken samen met de echte experts op het gebied van onderzeeërs en we jagen ook niet de extreme diepten van de zeeën na", zo sust hij de gemoederen op voorhand. Mateschitz wilde een onderzeeboot waarmee hij zich makkelijk rond zijn privé-eiland kon begeven en die hij op verschillende locaties te water kon laten."

Het is overigens niet de eerste keer dat Newey zich bezighoudt met vaartuigen. In het verleden hield hij zich als gepassioneerd liefhebben van de zeilsport al bezig met het ontwerpen van supersnelle boten voor zeilcompetities.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Las Vegas 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na zeer teleurstellende tweede training Verstappen in Singapore