Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner onthult 2023-startpunt grote Red Bull-problemen: "Namen het niet serieus"

Waar en wanneer heeft Red Bull de plank misgeslagen met de ontwikkeling van de Red Bull RB20? Christian Horner doet daarover een opvallende onthulling, eentje die teruggaat naar de GP van Spanje in 2023.

Verstappen Race Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Red Bull moet alle zeilen bijzetten om de aansluiting met de top in de Formule 1 te behouden. Dat is wat op zijn allerminst nodig is om kans te blijven maken op beide wereldtitels, maar er blijft een grote vraag over het hele gebeuren hangen. Hoe heeft Red Bull zo kunnen afglijden van extreme dominantie naar podiumplaatsen sprokkelen. 

Teambaas Christian Horner doet daarover een opvallende onthulling. Het is een uitleg die Sergio Perez mogelijk goed zal bevallen: "We hebben de ontwikkelingsgeschiedenis nagelopen en het blijkt dat de eerste fout die we maakten te maken had met een vloerupgrade in Barcelona 2023. Dat is ook de Grand Prix waarin de problemen van Checo met de auto begonnen", zo wordt Horner geciteerd door Auto, Motor und Sport.

En dan volgt een opvallende, eerlijke toevoeging: "We namen het niet al te serieus, aangezien Max Verstappen gewoon bleef winnen." Eerder dit jaar gaf Helmut Marko aan dat Red Bull (klaarblijkelijk opnieuw) een verkeerde afslag had genomen voor wat betreft de updates voor de Grand Prix van Emilia Romagna.

Ook interessant:

De Grand Prix van Azerbeidzjan leverde weer genoeg gespreksstof op. Het ging veelvuldig over Max Verstappen, die na een frustrerend en machteloos weekend als vijfde over de streep kwam. Joris Mosterdijk, Ruud Dimmers én Rudy van Buren bespreken het in een kakelverse RacingNews365 Formule 1-podcast!

Bekijk je de podcast liever als video? Dat kan hier!

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel