Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner overtuigd: "Dramatische GP Las Vegas wordt een ongekend succes"

Waar 'zijn' coureur Max Verstappen meermaals liet doorschemeren niet razend enthousiast te worden van een Grand Prix in Las Vegas, staat teambaas Christian Horner te popelen om de lichten uit te zien gaan in Sin City. Maar makkelijk, dat wordt het absoluut niet, stelt de Brit.

Christian-Horner-Brazilie-2023-RacingNews365
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Grand Prix van Las Vegas is een race zoals we die steeds meer zien op de Formule 1-kalender: eentje met flink wat entertainment. Of dat goed is voor de sport? Red Bull-teambaas Christian Horner denkt van wel, zo vertelt hij in een interview met Bloomberg. De Brit verwacht dat het type circuit en alle bombarie eromheen zorgen dat de GP van Las Vegas voor veel enthousiaste reacties gaat zorgen.

"Ik keek gisteren met Max (Verstappen, red.) mee toen hij over het circuit reed op de simulator. De baan ziet er geweldig uit. Het is mega snel en er zijn een hoop plaatsen waar ingehaald kan worden."

Hij vervolgt: "Straatraces zijn altijd dramatisch. We zien dat in Singapore, in Azerbeidzjan en natuurlijk in Monte-Carlo. Deze race belooft een grote jongen te worden. Het is één van de grootste evenementen van het jaar op de sportkalender. Ik ben er van overtuigd dat het een ongekend succes wordt."

Koud in Las Vegas? "Trek een jas aan!"

Op de vraag hoe Red Bull omgaat met de lage temperaturen in Vegas, antwoordt Horner met een knipoog: "Door een jas aan te trekken! Nee, het wordt als rijden op ijs. Maar dat zorgt juist voor een extra dimensie. Zeker op een stratencircuit haalt dat het beste in coureurs en teams naar boven."

Hoewel Horner enthousiast wordt van die 'extra dimensie', geeft de 49-jarige teambaas wel aan dat niemand een eenvoudig raceweekend voor de boeg heeft.

"We gaan het zien als we voor het eerst het circuit opgaan. Hoe reageren de banden? Moeten we meer dan één ronde rijden in de kwalificatie? Het wordt heel interessant en we moeten heel veel data gaan bekijken. En ja, de simulatoren zullen non-stop aanstaan komend weekend."

Ook interessant:

Verstappen gaat all in voor GP Las Vegas

Maakt Verstappen zijn eigen geluk daar waar normaal toeval over het winst of verlies bepaalt? We gaan het zien, maar misschien kunnen de heren Tom Coronel, Ruud Dimmers alvast een voorzet geven?

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Las Vegas 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Eerste vrije training Formule 1 GP Singapore 2024