Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Andretti Formula Racing

Breaking: General Motors meldt zich aan als nieuwe F1-motorleverancier

Groot nieuws uit de Verenigde Staten. General Motors, dat samen met Andretti in wil stappen in de Formule 1, heeft zich aangemeld als motorleverancier.

Gm formula1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © General Motors

Andretti aast op een plekje in de Formule 1. Om de kans te vergroten sloeg men de handen ineen met General Motors en in het bijzonder Cadillac, een van de grootste Amerikaanse automerken.

De huidige F1-prominenten stonden niet te wachten op de toetreding van een elfde team. Een van de klachten was dat Andretti niet een nieuwe motorleverancier meenam, want General Motors had in eerste instantie niet aangegeven eigen motoren te zullen gaan ontwikkelen.

Tot nu, want GM heeft zich nu officieel geregistreerd als nieuwe motorleverancier. Wel pas vanaf 2028, dus in het derde seizoen van de nieuwe motorreglementen die in 2026 ingaan. Andretti zou dan in eerste instantie als klantenteam met, waarschijnlijk, Renault-motoren aan de slag gaan.

Hoe groot is General Motors?

General Motors is qua grootte enorm. Het is het op vijf na grootste autobedrijf ter wereld, met de automerken Chevrolet en Cadillac als meest bekende namen.

Alleen de fabrikanten Volkswagen, Toyota, Stellantis, Mercedes Benz en Ford zijn groter. Honda staat bijvoorbeeld pas op plek zeven. Jaarlijks worden er zo'n 6 miljoen voertuigen geproduceerd door de Amerikaanse partij. De winst bedroeg vorig jaar bijna 10 miljard dollar. Er werkten in 2022 167.000 mensen bij het bedrijf.

Fabrieksteam

Mark Reuss, president van GM, is blij met het nieuws. "We vinden het geweldig dat Andretti Cadillac door een motor van GM zal worden aangedreven! Met onze ruime kennis en expertise in de racerij, hebben we er vertrouwen in dat we een succesvolle motor kunnen ontwikkelen voor de Formule 1."

"Op die manier kan Andretti Cadillac een waar fabrieksteam worden. We zullen mee gaan doen op het allerhoogste niveau, met de allerbesten, vol passie en integriteit, om zo de sport voor alle racefans naar een nieuw niveau te kunnen tillen", aldus de Amerikaan.

Zeer recent maakte de FIA bekend dat Andretti-Cadillac het enige team is dat door de inschrijvingsprocedure van de autosportbond is gekomen. De Amerikaanse formatie moet nu in gesprek met de F1 over de voorwaarden van hun eventuele toetreding. Tot vandaag was de F1 nog steeds niet erg happig, maar wie weet verandert dat nu.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel