Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Horner reageert op dreigend vertrek oude bekende Renault

Renault stopt na 2025 hoogstwaarschijnlijk als motorleverancier in de Formule 1. De Franse fabrikant werkte in het verleden ook samen met Red Bull, al verliep de breuk niet heel vriendelijk. Toch vindt Christian Horner het ontzettend jammer dat Renault uit de koningsklasse van de autosport dreigt te verdwijnen.

Horner Spa
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het hoge woord is er nog niet uit, maar iedereen gaat er na woorden van Alpine-teambaas Bruno Famin vanuit dat Renault stopt als motorleverancier in de Formule 1. De stafleden in de fabriek in Viry-Châtillon zijn namelijk op de hoogte gebracht van een project om de ontwikkeling van de 2026-motor stop te zetten en naar een andere leverancier over te stappen. Alpine zou met Mercedes in gesprek zijn over een deal.

Renault werkte tot en met 2018 ook samen met Red Bull, al verliep die samenwerking niet altijd even vriendelijk. Tussen 2010 en 2013 werden vier wereldtitels gegrepen met Sebastian Vettel, maar bij de introductie van de V6-motoren in 2014 sloeg Renault de plank mis. De Franse fabrikant had een immense achterstand op Mercedes en ook de betrouwbaarheid was niet altijd op orde.

Het leidde in 2018 tot een vervelende breuk met Red Bull. Max Verstappen reageerde vaak genoeg woedend op de radio als zijn motor het weer eens begaf, terwijl teambaas Christian Horner openlijk in de clinch lag met Cyril Abiteboul, toentertijd hét gezicht van Renault. Toch vindt Horner het heel jammer dat Renault hoogstwaarschijnlijk uit de Formule 1 vertrekt.

"Het is altijd verdrietig om een motorleverancier te zien gaan", stelt Horner tegenover onder meer RacingNews365. "Viry-Châtillon is al jaren betrokken bij de Formule 1, maar ik begrijp dat Renault ook bij andere projecten betrokken is. Ze hebben ons ook jarenlang van motoren voorzien, dus we kennen heel wat mensen en wensen hen het allerbeste voor de toekomst."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel