Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Horner schetst extreme eigenschappen nieuwe Red Bull: "Zelfs Verstappen heeft er moeite mee"

Red Bull Racing heeft de nieuwste auto uit de collectie vrijdag onthuld. Het gaat om de RB17, de hypercar van de Oostenrijkse renstal. En die heeft zoveel performance in huis, dat zelfs de beste coureur van de huidige F1-grid, Max Verstappen, er moeite mee zou hebben...

Verstappen FP1 Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De RB17 is niet alleen een plaatje van de buitenkant, maar ook in de auto zit er een hoop brute kracht. Het idee is dat de hypercar in de buurt moet komen van de snelheden van de Formule 1-auto's. De RB17 heeft dan ook een V10-motor met meer dan 1.000 pk.

Uiteindelijk is de RB17 vooral het eindproject van topontwerper Adrian Newey bij Red Bull. Newey vertrekt begin 2025 bij de Oostenrijkse renstal, maar de hypercar was min of meer het laatste kunstje van de 65-jarige Brit. "Deze auto is eigenlijk de ultieme wensdroom van Adrian. Het is een uitlaatklep voor hem", zo vertelt Red Bull-teambaas Christian Horner.

"Er zijn geen beperkingen vanuit de FIA en er is geen budget cap. Je ziet de invloeden van al zijn auto's door de jaren heen. De auto heeft een waanzinnige hoeveelheid aan performance. Zelfs Max Verstappen zou moeite hebben om de hoeveelheid performance uit de auto te halen, zoals het niveau van downforce", zo gaat Horner verder, waarna hij verder gaat over Newey.

"Het is nu een feest van Adrian's tijd bij het team", zo haalt Horner het feestweekend tijdens het Goodwood Festival of Speed aan, waar ook het 20-jarig jubileum van het team wordt gevierd. "Het zijn in ieder geval 50 (oplage RB17, red.) heel speciale auto's."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel