Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Horner slaakt een diepe zucht: "Verschil Perez en Verstappen lastig te verklaren"

Wederom was het een tegenvallende kwalificatie voor Sergio Perez, maar teambaas Christian Horner wil zijn coureur niet afvallen. Hij denkt dat Checo terug zal slaan.

Perez Qatar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Daar waar Max Verstappen wederom schitterde, was het teamgenoot Sergio Perez die schutterde. De poleposition van de Nederlander stond in schril contrast met de dertiende plek van Checo. In gesprek met Sky Sports wordt Christian Horner gevraagd naar de matige prestaties van de Mexicaan, maar de Red Bull-teambaas spreekt nogmaals zijn vertrouwen uit, ook al is het momenteel niet uit te leggen waar het grote verschil vandaan komt.

"Als we Max niet hadden, dan hadden we het kampioenschap met Perez aangevoerd. Het verschil is momenteel lastig te verklaren, maar het is zonde voor Checo. Hij had Q3 gered, maar toen werd zijn tijd afgepakt. Lastig, maar goed, Max heeft het geflikt en voor Checo is dit een bittere pil om te slikken."

De druk opvoeren?

Heeft Perez een schop onder zijn kont nodig? Horner denkt van niet. "Checo reageert beter op een arm om zijn schouder. Mentaal is dit zwaar, topsport. Zeker als je het op moet nemen tegen een coureur als Verstappen en alle druk die daar bij komt kijken."

"Die druk neemt alleen maar toe. We weten waar Checo toe in staat is en dat hij een goede racer is. De kwalificatie is altijd al zijn Achilleshiel geweest. Daarom moeten we hem gewoon steunen in deze lastige tijd, om er zo voor te zorgen dat hij zaterdag beter voor de dag komt en op zondag sterk terugslaat."

Perez zal terugslaan

En daar is de teambaas heel zeker van: Perez zal nog van zich laten horen. Het doel voor de Mexicaan is om die tweede plek in het kampioenschap achter Verstappen in de wacht te slepen.

"Het is een lastig moment voor hem. Hij heeft veel ervaring en hij heeft alle druk op zijn schouders, want hij zit in een van de meest gewilde zitjes in de Formule 1. Toch ben ik er zeker van dat hij terug zal slaan en wij moeten hem daarin steunen, zodat hij die tweede plek in het kampioenschap binnensleept."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Qatar 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel