Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Wederom gekibbel tussen Verstappen en engineer? "Huwelijksgeluk"

Max Verstappen en race-engineer Gianpiero Lambiase waren weer eens kibbelend over de boordradio te horen in de GP van de Verenigde Staten. Het tweetal kan echter zeer goed met elkaar overweg en teambaas Christian Horner noemt het dan ook een 'huwelijksgeluk'.

Verstappen Lambiase Horner Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Tijdens het Grand Prix-weekend van de Verenigde Staten had Max Verstappen regelmatig last van wat remproblemen. Via de boordradio maakte hij in de race zelf heel duidelijk dat hij er niet van gediend was. "Maat, de remmen zijn shit in vergelijking met gisteren. Wat een piece of shit!"

Later, toen Verstappen in de slotfase van de race van race-engineer Gianpiero Lambiase informatie kreeg over het gat tussen de Nederlander en zijn rivalen, ging het gekibbel nog een stap verder. "Stop alsjeblieft met praten als ik in de remzone zit man, fuck!" Bij de overwinning reageerde Lambiase kort en, zo leek het, geprikkeld: "Goed gedaan, geniet van het vieren en ik zie je vrijdag", waarna hij al vroeg het vliegtuig pakte.

Dat had overigens niks te maken met het gekibbel, zo legt Red Bull-teambaas Christian Horner uit tegenover Sky Sports. Ook de 'verhitte' boordradio's zijn helemaal niet erg. "Het is geen codetaal of iets dergelijks. Het huwelijksgeluk tussen het tweetal gaat gewoon door. Hij (Lambiase, red.) moest snel terug naar het Verenigd Koninkrijk en had haast om een vlucht te halen", verklaart hij

"Normaal gesproken is het Helmut (Marko, red.) die vroeg vertrekt na de race, maar nu is het de race engineer die er snel vandoor gaat na de race."

Ook Verstappen reageerde nog kort op de boordradio's. "Het praten tijdens het remmen... als je al moeite hebt om te remmen en je voelt je niet zo zelfverzekerd, dan vraag ik ook netjes dat er niet tegen me gepraat moet worden. Je lacht er om, maar ik zei 'alsjeblieft' toen ik het vroeg, dus...", zegt hij met een lach op het gezicht.

Eerbetoon aan Mateschitz

De overwinning van Verstappen in de Verenigde Staten kwam een jaar na het overlijden van Red Bull-oprichter Dietrich Mateschitz. Red Bull maakte afgelopen weekend een eerbetoon aan 'Didi' en na de race voegde Horner er nog aan toe: "Hopelijk heeft hij er van genoten, toen hij naar beneden keek."

"Hij droeg altijd alleen spijkerbroeken en dat is waarom het hele team hier ook spijkerbroeken droeg, gewoon als eerbetoon aan hem en, weet je, het waren twaalf geweldige maanden voor het team. We waren hier simpelweg niet geweest zonder hem, dus een eerbetoon en het luisteren van The Rolling Stones na de race, hopelijk keek hij mee en heeft hij er van genoten", aldus Horner.

Ook interessant:

Verstappen hoeft zich ondanks zijn moeizame zege geen zorgen te maken

Daar is 'ie weer! De nieuwste RN365 F1-podcast. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk. Veel om over na te praten. De moeizame zege van Max, de diskwalificaties van Lewis en Leclerc en nog veel meer. Beluister 'm hieronder of via je favoriete podcastplayer.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Verenigde Staten 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP Singapore Marko luidt Red Bull-noodklok: "Niets werkt bij Verstappen"