Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner wijst naar Mercedes na diskwalificatie Russell: "Enorm triest"

George Russell kwam als winnaar over de streep in België, maar werd na afloop gediskwalificeerd. Red Bull-teambaas Christian Horner leeft mee met Mercedes, al spreekt hij wel van een eigen fout.

Horner Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het leek een fantastische dag voor Mercedes te worden in België. Lewis Hamilton reed lange tijd comfortabel aan de leiding, waarna teamgenoot George Russell op het laatste moment voor een eenstopper koos. Wat volgde was een spannende slotfase waarin Russell Hamilton van zich af wist te houden en zo voor een 1-2'tje zorgde.

Na afloop sloeg de stemming echter al snel om. De auto van Russell was anderhalve kilo te licht bij de weging, met diskwalificatie tot gevolg. Hamilton eiste dan wel de overwinning op voor Mercedes, maar van veel vrolijkheid zal inmiddels geen sprake meer zijn. Red Bull-teambaas Christian Horner leeft wel een beetje mee met Mercedes en legt uit hoe het probleem kan zijn ontstaan.

"Ik weet zeker dat hij met zijn eenstopper meer dan een kilo rubber is verloren", vertelt Horner tegenover Sky Sports. "Dat hebben we vrijdag gezien. Je moet genoeg brandstof bij je hebben om het monster af te kunnen geven, anders gebruik je brandstof als ballast. Het is dus enorm triest nieuws voor George, maar wel een fout in de berekeningen van Mercedes."

Ook interessant:

Verstappen is alle Red Bull-basiselementen voor succes kwijt

Perez, Red Bull, Mercedes... wat moet je daar nou van zeggen? Niks, want dan doen de heren Dimmers, Coronel en Mosterdijk voor je! Jij hoeft alleen maar achterover te leunen met deze kakelverse nieuwe F1-podcast.

Bekijk je de nieuwe podcast op Youtube, dan kan hier!

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na zeer teleurstellende tweede training Verstappen in Singapore