Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner wijst oorzaak voor Red Bull-problemen aan

Na een sterke seizoenstart is Red Bull afgezakt in de pikorde van de Formule 1, mede door balansproblemen. Christian Horner legt uit waar het fout is gegaan.

Verstappen FP1 Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Red Bull kampt de afgelopen tijd met enorme balansproblemen. Max Verstappen en Sergio Perez gleden alle kanten op in Nederland en Italië, waardoor de resultaten tegenvielen en McLaren Red Bull op de hielen zit in het constructeurskampioenschap. Maar hoe zijn de balansproblemen ontstaan en hoe vindt Red Bull een oplossing? Teambaas Christian Horner legt het uit.

"Het omvat verschillende aspecten", vertelt Horner tegenover onder meer RacingNews365. "Enerzijds voeg je met updates meer druk toe aan de auto, maar je hebt ook de balans. Ik denk dat we aan het begin van het seizoen een betere balans in de auto hadden. Naarmate we meer downforce en druk toevoegden, kwam het niet overeen met wat we zagen in onze tools. Volgens mij hebben meer teams daar last van gehad."

Horner legt uit wat hij bedoelt. "Nu we de grenzen van de reglementen beginnen op te zoeken, merk je dat de correlatie tussen het circuit en de simulaties afneemt. Dat gaat vooral over de windtunnel en de computersimulaties. We werken er dan ook hard aan om het probleem te begrijpen en op te lossen."

De Brit kondigt dan ook de komst van een mogelijke oplossing aan én is optimistisch over het weekend in Azerbeidzjan. "Het circuit heeft veel langzame bochten en bochten van 90 graden. Dat is niet de achilleshiel van onze auto. Dus sommige doorgevoerde veranderingen en ontdekkingen zijn niet geschikt voor dit circuit. Ze zijn meer van toepassing op Austin en andere vloeiende circuits. We kunnen echter wel waardevolle lessen leren. Sommige tests zullen zeker niet nutteloos zijn voor dit circuit, maar we verwachten dat ze een groter effect hebben op vloeiende circuits."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel