Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Nico Hulkenberg

Hulkenberg als teamgenoot van Verstappen? "Ik denk dat die kans er was"

Nico Hulkenberg keerde begin 2023 terug in de Formule 1 en laat sindsdien een daverende indruk achter. Maar had hij gedurende zijn carrière ook eens de teamgenoot van Max Verstappen kunnen worden bij Red Bull? De Duitser legt het uit.

Hulkenberg FP1 Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nico Hulkenberg zit momenteel lekker in zijn vel. De Haas-coureur pakte twee keer op rij een zesde plaats en verdiende met zijn goede prestaties eerder al een overstap naar Audi. Dat is echter weleens anders geweest. Hulkenberg moest tussen 2019 en 2023 vanaf de zijlijn toekijken, op een paar invalbeurten na. Maar had hij gedurende zijn carrière weleens bij Red Bull terecht kunnen komen als de teamgenoot van Max Verstappen? Hulkenberg onthult dat er weleens gesprekken hebben plaatsgevonden.

"Ik denk dat die kans er was", vertelt Hulkenberg tegenover GPblog. "Aan het einde van 2020, toen Sergio Perez de race in Bahrein won, vonden er wat gesprekken plaats, maar blijkbaar niet duidelijk genoeg. En toen Checo die race won, kon Red Bull niet om hem heen. Ik heb niet het gevoel dat het ooit realistisch was of zou gaan gebeuren."

Hulkenberg ziet overigens wel dat Perez het lastig heeft en geeft toe dat het Red Bull-project interessant is. "Het is altijd lastig beoordelen vanaf de buitenkant. Je voelt de auto niet, je ziet de auto niet, maar het is duidelijk dat Checo in één van de beste auto's zit en een moeilijke tijd doormaakt, zeker de laatste weekenden. Ik ben er zeker van dat hij niet gelukkig is met wat er gebeurt en met zijn positie. Maar het zou uiteraard interessant zijn om een Red Bull-rijder te zijn naast Max. Dat is ook de ultieme uitdaging. Max is waarschijnlijk de snelste coureur die we in decennia hebben gehad. Het is duidelijk zeer zwaar om zijn teamgenoot te zijn."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel